26.5 C
Pals
Diumenge, 3 juliol 2022
- Publicitat -

Begur sancionarà a l’empresa que va utilitzar morts de formigó sobre posidònia, per amarrar embarcacions

El consistori redueix un 20% els punts d'amarratge per protegir el fons marí i guanyar espai per a banyistes

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Begur incoarà un expedient sancionador a l’empresa adjudicatària del contracte de gestió de les boies a les costes del municipi. El consistori considera que s’ha vulnerat el plec de clàusules perquè s’han fet servir blocs de formigó a la cala d’Aiguablava i això danya el fons marí. El consistori assegura que les condicions tècniques del contracte recull l’exigència d’utilitzar sistemes ecològics sobre la praderia. Per altra banda, l’ajuntament recorda que aquest 2022 ha reduït un 20% el nombre de boies per tal de garantir la protecció del fons marí, ordenar tots els punts d’amarratge i guanyar espai per a banyistes.

El consistori begurenc està a l’espera d’un informe dels Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra per iniciar un expedient sancionador a l’empresa encarregada de gestionar el servei de boies a les costes del municipi. El consistori creu que s’ha incomplert el plec de condicions que marca el contracte en referència a la protecció de praderies del fons marí a la cala d’Aiguablava.

En aquest punt, l’empresa subcontractada hauria utilitzat blocs de formigó per clavar les boies, malgrat que el plec de clàusules exigeix utilitzar sistemes ecològics per garantir la protecció d’aquest espai. El regidor de Platges de Begur, Eugeni Pibernat, assegura que actuaran “amb fermesa” una vegada quedi demostrat que l’empresa vulnera el plec de clàusules.

Reducció de les boies des del 2011

Des de l’any 2012 l’Ajuntament de Begur està desplegant un projecte pioner al territori per reduir progressivament el nombre de boies que hi ha al litoral. Aquest 2022 hi haurà 323 punts d’amarratge, un 20% menys dels que hi havia el 2011. La caiguda més important és a Aiguafreda, on s’han passat de les 145 boies el 2011 a les 106 d’enguany.

Ara, es vol promocionar que la gent que les utilitza en faci un ús més ràpid per tal de generar més rotació entre usuaris.

La idea de reduir aquestes boies té tres objectius. El primer d’ells és garantir la protecció del fons marí i especialment la posidònia. En segon lloc, el consistori vol ordenar i gestionar de forma tècnica la distribució de les boies i per últim es vol guanyar espai per a banyistes.

Et pot interessar

SOS Costa Brava denuncia que s’estan instal·lant blocs de formigó sobre la posidònia per subjectar boies a Begur

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els bombers retiren les dotacions de l’incendi de Castell d’Aro

Aquesta nit una dotació de bombers hi anirà cada tres hores per observar-ne l'evolució
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -