20.9 C
Pals
Dilluns, 29 maig 2023
- Publicitat -

Begur urbanitzarà Mas Mató amb 3 milions d’euros

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El govern de Begur ha aprovat de el pressupost municipal de l’any vinent, que puja a 12 milions euros i que ha comptat amb l’abstenció de l’oposició. Entre les principals accions programades destaca la urbanització de Mas Mató, amb 3 milions d’euros. L’alcalde de Begur, Joan Loureiro, explica que és una de les urbanitzacions més antigues del municipi. No te servei de clavegueram ni enllumenat i cal asfaltar els carrers. De la inversió, la major part, 2,7 milions d’euros, hauran de ser assumits pels veïns, i la resta, 300.000, per l’ajuntament.

Amb el pressupost del 2018, l’endeutament municipal es reduirà fins a arribar entre un 16 i un 18 per cent. Al mateix temps, Loureiro ha reconegut que el pressupost està marcat pel procés d’independència i condicionat per la reacció de l’estat espanyol. En aquest sentit, ha justificat el fet de congelar els ingressos davant d’aquesta incertesa.

Altres inversions importants són la caldera de calefacció de l’escola Doctor Arruga (150.000 euros), la reforma de la plaça del carrer Sant Pere (85.000), l’ampliació cementiri de Begur (60.000), la implantació de la fibra òptica (50.000), l’arranjament voreres a Sa Riera (35.000) o les millores al cementiri d’Esclanyà (15.000).

També destaca el darrer pagament per rescatar la concessió de l’aparcament cobert de l’11 de Setembre, amb 100.000 euros, i la partida per la caldera de biomassa per a l’escola, amb un ajut de la Diputació de Girona, de 60.000 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Les eleccions municipals al Baix Empordà acaben amb una baixada de la participació, la recuperació del PSC i la pèrdua de força d’ERC

El Baix Empordà va viure aquest diumenge una jornada electoral amb alguns canvis en el panorama polític local.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -