10.8 C
Pals
Dimecres, 29 novembre 2023
- Publicitat -

Blaumut publica el seu nou disc “Olímpica i Primavera”

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El grup, que tot just fa dos anys publicaven “0001”, ens presenten “Olímpica i Primavera” amb deu cançons que desdibuixen els límits entre la realitat i la ficció.

A una roda de premsa que ha tingut lloc al Museu Olímpic de Barcelona, el grup ha donat detalls d’aquest cinquè disc i ha presentat en directe dues de les seves noves cançons.
També s’ha explicat l’origen del títol del disc, que prové d’un somni de Xavi de la Iglesia, on va viure mentre dormia com el disc ja havia vist la llum i va veure en un aparador com duia el nom que finalment porta el treball.

Amb aquest cinquè disc “Olímpica i Primavera”, Blaumut es reafirma en la seva aposta de portar la música clàssica al món del pop, i en una constant experimentació, reinterpreta i modernitza el so més pur dels arranjaments per a instruments de cambra al servei d’un disc elegant i enèrgic, amb caires atmosfèrics i textos molt cuidats. Un discurs propi i ben personal amb el qual la banda va fidelitzant públic a cada nova passa.

De la mà d’aquest últim concepte, en un exercici artístic, i basant-se en les eines digitals que tots hem fet servir en aquests darrers dos anys per comunicar-nos, Blaumut es planteja el repte d’enregistrar el disc per separat, cadascun des de la intimitat de casa seva, sense una espai físic on trobar-se. La posterior mescla dels elements ha anat a càrrec d’en Joel Condal, sota la producció de Xavi de la Iglesia, autor de les cançons, i el mateix Joel Condal.

Els arranjaments de corda, creats per Oriol Aymat, integrats en la química sonora d’aquest disc, viuen i es mouen dins la poesia. Des de ben avall, harmonitzen el baix i la bateria i donen vida a la part electrònica dels sintetitzadors i els pads. Fusionats amb la lletra de cada cançó, dibuixen amb notes cada imatge, donant color i llum a paisatges i emocions. Acompanyen el lirisme de la veu: l’expliquen, dialoguen amb ella, la recolzen i, quan cal, canten aquells versos sense paraules.

La poètica de les lletres, marca de la casa, continua tenint un pes molt rellevant en aquest nou disc, i endinsarà a qui l’escolti en aquest univers on només Blaumut en té les coordenades.

El disseny i concepte gràfic del disc, creat per Xavi de la Iglesia, ha estat pensat com un element sobri i net, amb un corredor a punt d’iniciar una cursa a la portada, simbolitzant un nou renaixement. Una energia a punt de començar el seu moviment.

L’entrada Blaumut publica el seu nou disc “Olímpica i Primavera” ha aparegut primer a Primera Fila.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Empordà 2030 – Educació i innovació

En aquest programa abordarem la promoció de de l’educació de qualitat. A més, es treballarà el foment de la formació professional en el sector de la sostenibilitat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -