14.8 C
Pals
Divendres, 1 març 2024
- Publicitat -

Bombers de Calonge alerten del perill que suposen els canvis anunciats pel Departament

Els sindicats alerten que reconvertir el parc de Bombers de Calonge suposarà duplicar el temps de resposta davant dels incendis

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Malestar entre els Bombers de Calonge. El seu parc es reconverteix. Els efectius que s’hauran de reubicar a d’altres parcs, i també el sindicat CCOO, critiquen que la mesura s’ha pres “d’esquenes” a ells i que anirà en detriment del temps de resposta davant incendis i emergències.

“El primer que és perd és temps de resposta a tots els municipis propers al parc; aquí a Calonge, ara triguem uns quatre minuts a arribar en un incendi d’habitatge, i ara això es doblarà”, diu el delegat sindical de CCOO Víctor González. “A més, a l’estiu s’incrementen els serveis amb l’arribada del turisme; tot anirà en detriment de la població”, afegeix el delegat de CCOO.

“Reestructurar la Regió es pot fer de moltes maneres, però no han comptat amb l’opinió dels bombers”, critica González. Ell treballa al parc de Bombers de Calonge, que a partir del 2022 passarà a ser base logística per a manteniment i reparacions, i també acollirà la seu dels GRAE subaquàtics.

Víctor González parla obertament de “tancament” de parcs i diu que la decisió ja està presa. “Durant la reunió d’ahir, la Direcció General ens ho va posar damunt la taula i ens va dir que això és el que hi ha; estem totalment en desacord amb les formes”, afirma.

Parc de Bombers de Calonge
Pla general de l’exterior del parc de Bombers de Calonge, que es reconvertirà en base logística i seu dels GRAE subaquàtics, aquest 5 d’octubre del 2021 (Horitzontal)

“Que no es tanqui el Parc de Bombers de Calonge és bo”, diu l’alcalde

A Calonge, l’opinió de l’alcalde és diferent. Jordi Soler assegura que davant del risc que el parc pogués tancar, mantenir-lo obert i canviar-ne els usos “és positiu”. “Des de l’Ajuntament teníem el temor que es tanqués, i que no sigui així és una bona notícia”, afirma l’alcalde. A més, Soler també destaca que el parc passi a ser seu dels GRAE subaquàtics durant els mesos d’estiu i èpoques de contingència.

Jordi Soler entén que la realitat del territori ha canviat, i que la xarxa de carreteres que hi ha ara (sobretot, l’autovia C-31) incrementen la rapidesa a l’hora de donar resposta davant emergències. “Si a això hi afegim que els parcs de Palafrugell i de la Vall d’Aro tindran més efectiu, això ens porta a creure que en absolut es perdrà eficàcia”, diu Soler.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Generalitat multa quatre grans tenidors amb 393.000 euros per no oferir lloguer social a les comarques gironines

Els expedients que s'han resolt fan referència a casos de Banyoles, la Bisbal d'Empordà, Celrà, Lloret de Mar, Palamós, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners i Vidreres.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -