10.3 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

Brot de coronavirus a la residència Palamós Gent Gran amb 47 infectats

El brot a la residència de gent gran de Palamós es va conèixer gràcies a un cribratge entre els treballadors

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Brot de coronavirus al Centre Palamós Gent Gran que afecta 47 residents i treballadors del sociosanitari. Els casos de covid-19 es van detectar durant els cribratges periòdics que es fan al centre, gestionat pels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE). La setmana passada quinze professionals van donar positiu per covid-19. Arran d’això, es van fer proves a tots els residents i usuaris, i es van detectar 32 positius més. D’aquests, més de la meitat (17) són pacients de llarga estada, i els altres es reparteixen entre residents (6) i pacients de mitja estada polivalent (9). Des del SSIBE informen que la majoria dels afectats són asimptomàtics o tenen simptomatologia lleu, i que els casos més greus ho són per patologies prèvies.
El brot de coronavirus al Centre Palamós Gent Gran es va detectar durant les proves seqüenciades que es fan cada quinze dies als treballadors de les residències. Segons expliquen des del SSIBE, fins ara, quan es detectava algun positiu entre la plantilla, solia ser un o dos treballadors. Però la setmana passada hi va haver quinze professionals que van donar positiu per covid-19.

En aplicació d’allò que estableixen els protocols, el SSIBE va fer un cribratge als pacients i usuaris del sociosanitari. I les proves van detectar 32 positius més, repartits entre diferents àrees del centre. En concret, s’han infectat nou pacients de la unitat de mitja estada polivalent, disset de la unitat de llarga estada i sis residents.

Segons informen des del SSIBE, la majoria dels afectats pel brot de coronavirus són asimptomàtics o presenten simptomatologia lleu. Sí que hi ha alguns casos més greus, però des dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà expliquen que tots aquests pacients tenen patologies prèvies (derivades de l’edat o altres malalties).

Centre de dia tancat i sense visites

Després de detectar el brot de coronavirus, des del SSIBE s’han implantat diverses mesures al centre. D’entrada, s’han suspès les consultes externes. També s’ha tancat temporalment el centre de dia i s’han anul·lat totes les visites als residents.

A més, internament, tota la tercera planta del centre s’ha destinat a unitat d’aïllament. Aquí ja s’havien habilitat vint llits per a malalts de covid-19, que ocupaven la meitat de la planta. I el que s’ha fet ara és estendre-ho a la resta de la instal·lació.

En paral·lel, també hi ha pacients a qui se’ls manté aïllats a les habitacions (perquè són contactes de malalts i, tot i que han donat negatiu a la prova, podrien desenvolupar la covid-19 en els propers dies).

En total, a dia d’avui, al Centre Palamós Gent Gran hi ha 43 pacients amb coronavirus (dins els quals s’hi troben els 32 del brot detectat la setmana passada).

Com a mesura de prevenció, des del centre també s’han derivat alguns pacients a l’hospital de Palamós. Cap d’ells ha desenvolupat la malaltia, però com que tenen un estat de salut fràgil, si s’infectessin per covid-19 podrien desenvolupar complicacions.

Segons informen des del SSIBE, a finals d’aquesta setmana es tornarà a fer un cribratge als pacients del Centre Palamós Gent Gran. En total, el sociosanitari disposa de 165 places. D’aquestes, 60 llits es troben a la unitat de llarga estada, 40 a la de mitja estada i les 65 restants, a la de residència assistida.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dídac Garcia: “Estic orgullós perquè als municipis del Baix Empordà es continua practicant el patinatge i l’hoquei patins”

Al programa de "Veus de l'Empordà" d'avui hem conegut a en Dídac Garcia, l'entrenador de 88 anys que va...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -