16.5 C
Pals
Dimecres, 5 octubre 2022
- Publicitat -

Calella de Palafrugell en alerta per l’expansió d’una alga invasora

El Parc Natural del Baix Montgrí i les Illes Medes va notificar la presència d'aquesta alga a principis de juliol

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els Amics de les Illes Formigues, entitat naturalista dedicada a la divulgació del patrimoni natural de la Costa Brava, alerta de la presència d’una alga invasora al voltant del Far de Sant Sebastià, a Calella de Palafrugell. A principis de juliol la zona del Baix Ter i les Illes Medes també va notificar la presència d’aquesta alga al seu litoral.

L’alga invasora és la Caulerpa cylindracea, una alga autòctona d’Austràlia, que es cataloga vulgarment com a “alga assassina”. L’entitat naturalista subratlla la importància de reconèixer aquesta espècie invasora i evitar tallar-la, ja que segons indiquen els científics és una espècie que es reprodueix de manera ràpida.

En declaracions al Diari de Girona, la biòloga marina especialitzada en algues i membre d’Amics de les Illes Formigues, Conxi Rodríguex, subratlla que l’increment de la temperatura de l’aigua és un factor que pot propiciar la seva proliferació al llarg del litoral de la Costa Brava. Explica a més que és una espècie que es va detectar a les nostres costes l’any 2016. Tot i això la seva reproducció no és tan alta com en altres zones, probablement, perquè no és el seu hàbitat preferit.

https://twitter.com/illesformigues/status/1554905557881987073

Per això, des de l’entitat demanen que si es veu una espècie com aquesta s’alerti a profesionals científics dels centres d’estudis especialitzats, com el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB) o CSIC.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Èxit de participació a la primera edició bisbalenca del festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya

L'audiència va destacar la necessitat i la importància de tenir noves narratives i visions de realitat a través de les cinematografies africanes.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -