17.5 C
Pals
Dijous, 28 setembre 2023
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni redueix un 82% el consum d’aigua aturant el reg i sense dutxes a les platges

Arriba després que el govern actual anunciés un pla de sanejament per "mala gestió" pel deute d'1,2 MEUR acumulat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) ha reduït fins a un 82% el consum d’aigua durant aquest trimestre. Segons les dades de consum dels comptadors municipals, s’ha passat dels 27.958 metres cúbics de l’any passat a tan sols 4.903. Sobretot, explica el consistori, aquest descens té dues causes clares al darrere: per una banda, que s’ha aturat el reg de les zones verdes -com marca l’excepcionalitat per sequera- i per l’altra, que no s’han instal·lat dutxes a les platges. En paral·lel, el consistori també ha impulsat una campanya perquè els apartaments, els càmpings i els hotels conscienciïn els clients sobre la importància d’estalviar aigua. S’han repartit cartells i fulletons informatius als principals operadors turístics.

A Calonge i Sant Antoni, les dades de consum d’aigua dels comptadors municipals situen el consum del darrer trimestre en 4.903 m3. L’any passat, durant el mateix període, la xifra era de 27.958 m3. Si la diferència es trasllada en percentatges, la reducció de consum arriba fins al 82,44%, subratlla l’Ajuntament.

El consistori explica que aquesta reducció, sobretot, es deu a dos factors. Per una banda, l’aturada del reg de les zones verdes; i per l’altra, que aquest estiu no s’han instal·lat les dutxes a les platges. Aquestes dues actuacions han suposat el gruix de l’estalvi d’aigua durant el darrer trimestre. En concret, amb el reg s’han estalviat 16.000 m3, i amb les dutxes més de 7.000.

D’altra banda, l’Ajuntament ha impulsat una campanya de conscienciació perquè tant els qui viuen al poble com els turistes redueixin el consum d’aigua. La campanya s’ha centrat en difondre un ban de l’alcalde, Jordi Soler, i repartir cartelleria i informació sobre la situació de sequera als principals operadors turístics (com agències de lloguer d’habitatges, càmpings o hotels).

Dels 237 als 189 litres per habitant

La campanya s’ha completat amb la publicació de petites píndoles informatives a xarxes socials amb recomanacions per fer un ús responsable de l’aigua. En aquest sentit, el mes de maig d’enguany el consum per habitant i dia era de 237 litres. Aquesta dada s’ha aconseguit reduir durant el mes de juny, situant-se en 189 litres per habitant i dia, dins dels paràmetres que marca l’estat d’excepcionalitat del decret de sequera.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×03 – 27 setembre 2023

TRACKLIST – ESPECIAL HEARTSTOPPER GABRIELLE APLIN – NEVER BE THE SAME FITZ AND THE TANTRUMS – OUT OF MY LEAGUE TEGAN AND...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -