14.6 C
Pals
Dilluns, 20 maig 2024
- Publicitat -

Calvet diu que el pla de protecció de la Costa Brava és “planejament vigent” i s’obre a esvair els dubtes generats

El conseller desconeixia les queixes dels ajuntaments del Baix Empordà i insta a resoldre-les amb diàleg

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Damià Calvet, ha recordat als ajuntaments del Baix Empordà que el pla director de protecció de la Costa Brava és “planejament vigent”: “No ha sorgit per mandat diví, ha comportat moltíssima feina, hi ha hagut preparació, converses amb els ajuntaments, informació pública i, al final, l’aprovació”. El conseller, que desconeixia les queixes dels ajuntaments, entén que puguin sorgir “alguns dubtes” a l’hora d’aplicar-lo i s’obre a buscar la fórmula per esvair-los, per exemple amb una circular. Calvet remarca que el pla és una “gran fita” i insta al diàleg per desplegar-lo. El conseller afirma que, si algun particular o institució recorre els tribunals, ho afrontaran “de manera normal”.

“Suposo que al llarg dels propers dies els alcaldes es posaran en contacte amb la Generalitat”, ha afirmat Calvet que desconeixia els dubtes plantejats per sis ajuntaments de la Costa Brava a l’hora d’aplicar el pla director.

El conseller ha remarcat que el planejament és una “gran fita” que ha sorgit d’una “veritable preocupació pel desenvolupament urbanístic de la Costa Brava, ja molt saturat”. “La Generalitat ha fet un pas endavant molt valent per poder aprovar un PDU que ha desclassificat sòl i ha donat un seguit de normativa per al desenvolupament de sòl, inclús marca criteris per poder donar llicències urbanes”, ha afegit Calvet.

Amb tot, el conseller recorda als ajuntaments que el planejament és “vigent” i que és fruit de “moltíssima feina”: “Hi ha hagut feina de preparació, un avançament de pla, converses amb tots els ajuntaments, informació pública i, al final, l’aprovació”. Per això, insta els ajuntaments a continuar dialogant per esvair els dubtes d’aplicació que hagin pogut sorgir a nivell tècnic. “La normativa ha estat aprovada amb consens, haurem de tenir encara més diàleg i utilitzar millor les eines de les que ens hem dotat”, ha exposat Damià Calvet que apunta que hi ha mecanismes per concretar l’aplicació del pla director, com ara emetre una circular.

Calvet entén que interposar un recurs contenciós administratiu “forma part” de l’ordenament jurídic: “Haurem d’aconseguir encara més diàleg i utilitzar millor les eines per protegir el litoral de la Costa Brava. Si no és així i al final hi ha requeriments, els tractarem de manera normal”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Policia Local de la Bisbal d’Empordà comença una campanya de control de vehicles de mobilitat personal

La Policia Local de la Bisbal d’Empordà inicia avui una campanya de control de vehicles de mobilitat personal (VMP),...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -