9.7 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Carai, tu, amb la intel.ligència artificial

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
Carai, tu, amb la intel.ligència artificial
Loading
/

Fa pocs dies un jove amic meu em parlava de la intel.ligència artificial a l’hora d’escriure textos, cada cop més de moda. Ell ho feia servir per escrits bàsics, com emails de poca importància o molt rutinaris. Una mica incrèdul per les possibilitats i els resultats, i amb un punt de por amb el fet que fos veritat que s’aconseguien resultats acceptables, em vaig decidir a provar-ho. El que llegiré a partir d’ara ja no ho he escrit jo sinó una màquina, i per tant, els amables directius de Ràdio Capital poden estalviar-se la meitat dels 400 mil euros que ens paguen per article. Per generar el text només he posat cinc paraules clau: intel.ligència artificial, escriure, gandul i superficial. Aquí el resultat.

“La intel·ligència artificial és una tecnologia cada cop més present en les nostres vides, i la seva capacitat per escriure textos és una de les aplicacions més fascinants d’aquesta tecnologia. No obstant això, alguns argumenten que aquesta modalitat ens fa cada cop més ganduls i que els textos generats són superficials.
En primer lloc, és cert que la tecnologia ens permet generar contingut de manera ràpida i eficient. Això vol dir que podem generar notícies automatitzades, correus electrònics i missatges de text en qüestió de segons. No obstant això, aquesta comoditat també té un costat negatiu: ens està tornant cada cop més ganduls en dependre cada vegada més de la tecnologia per realitzar tasques que abans requerien esforç humà.
En segon lloc, alguns argumenten que els textos són superficials. Els sistemes encara tenen dificultats per capturar la complexitat i la subtilesa del llenguatge humà, cosa que en pot limitar la capacitat per generar textos d’alta qualitat. Passa igual amb les emocions, i es poden generar textos que no tenen profunditat ni sentiment.
En conclusió, les màquines, per escriure textos, aconsegueixen un gran potencial, però també és important tenir-ne en compte les limitacions. No hem de dependre en excés de la tecnologia i continuar practicant la nostra capacitat d’escriptura i de pensament crític.”

Fins aquí el text de la màquina amb algun retoc molt petit. Déu n’hi do, no? Veient els resultats, ara tinc més por que abans!!

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios