10.7 C
Pals
Dimarts, 28 març 2023
- Publicitat -

Carlus Gay: “El Carnaval només és possible gràcies a la gran quantitat de gent que hi ha implicada”

Aquest cap de setmana la Costa Brava Centre ha celebrat el seu Carnaval. Una de les rues amb més renom és la de Platja d’Aro que es va celebrar el passat dissabte. Però la història del Carnaval al municipi és llarga. Per això, J.Víctor Gay i Carlus Gay han creat el llibre El Carnaval de Platja d’Aro. Origen, història i evolució. Per avançar-nos alguns detalls del llibre ens ha visitat un dels seus autors, Carlus Gay.

Aquest llibre va néixer com un projecte presentat als Premis de recerca local Jordi Comas de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró de l’any 2018. A causa de la pandèmia, tal com recorda Carlus Gay, l’elaboració del llibre i la seva publicació s’ha demorat, però finalment ha vist la llum.

El Carnaval de Platja d’Aro, sobretot durant els darrers anys, ha esdevingut una gran festa popular per les persones que hi participen, conta Carlus Gay. Reconeix però que aquest tipus de festes populars, que no es consideren grans actes culturals, no tenen un registre com a tal de tots els fets i esdeveniments rellevants.

Fa gairebé cinquanta anys que Platja d’Aro celebra el Carnaval. Per això, Carlus Gay i J.Víctor Gay van decidir impulsar aquest llibre relacionat amb aquesta festivitat tan important pel municipi. En definitiva, aquesta festa només és possible gràcies a la gent que hi col·labora.

Carlus Gay explica que trobar material per elaborar el llibre també s’ha fet amb l’ajuda de moltes persones que han tingut relació amb el Carnaval. A més, s’han pogut recuperar imatges i continguts dels primers actes del Carnaval modern al municipi i “no hi ha cap espai en blanc”, conclou Carlus Gay.

Tot i que el llibre presenta un caire més formal i periodístic, les persones recorden, per exemple, que durant la rua de l’any 1983 va nevar. Va ser una nevada tan forta que l’envelat on se celebrava el ball de Carnaval es va acabar ensorrant i no es va poder celebrar la festa.

Guanyar el Premi Jordi Comas va servir per impulsar l’elaboració d’aquest llibre. Carlus Gay explica que en projectes periodístics com aquest de tant en tant es necessita l’ajuda de les institucions públiques per difondre la cultura.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios