22 C
Pals
Dimecres, 28 setembre 2022
- Publicitat -

Carme Palahí: “Amb la Formació Professional, un pot accedir al món laboral o a la Universitat”

Al Supermatí d’avui hem parlat amb Carme Palahí, prospectora de Formació Professional dual del Baix Empordà perquè ens expliqui el projecte educatiu FP Baix Empordà que es va presentar al teatre mundial de La Bisbal.

Es tracta de reunir en una sola web tota la informació de formació professional del Baix Empordà. Concretament, s’hi informa de l’oferta educativa, tant de grau mitjà com de superior, que imparteixen els instituts de la comarca: La Bisbal, Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí. Al marge, també es recull a la web tot el que s’ha de saber sobre món educatiu: preinscripcions, jornades de portes obertes, matrícules etc.

Les formacions que ofereixen són majoritàriament per al sector turístic, des de comerç fins a cuina o fins i tot gestió de vaixells. En total són 20 Cicles Formatius de grau mitjà i 8 de grau superior. Carme Palahí ens ha explicat que el grau mitjà és una bona alternativa al batxillerat perquè les persones  formades que volen entrar al món laboral tenen accés a diversos sector professionals però també poden continuar estudiant. Hi ha la possibilitat d’accedir al grau superior i fins i tot a una carrera universitària sense passar per la selectivitat.

Finalment, hi ha la Formació Professional dual que combina els estudis teòrics a l’institut amb el treball pràctic a l’empresa. Així, l’alumne passa una part del seu temps a l’Institut i unes 1.000 hores a l’empresa. Palahí assegura que entre el 80 i 90 % dels alumnes que fan aquest tipus de formació continuen treballant a la mateixa empresa.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios