Carme Viñas: “Volem que Calonge i Sant Antoni sigui un poble verd, social, ple d’oportunitats i amb voluntat d’ajudar als ciutadans”

- Publicitat -

Avui ens visita Carme Viñas, alcaldable de Calonge i Sant Antoni pel partit d’Esquerra Republicana de Calonge i Sant Antoni, per avançar-nos alguns detalls de la seva candidatura a les eleccions municipals d’enguany. Bon dia, senyora Viñas.

Bon dia.

Primer de tot m’agradaria que es definís amb tres adjectius.

Doncs jo em defineixo com una persona emprenedora, decidida, positiva i treballadora.

Llavors no sé si podria explicar-nos tres aspectes que hagi vist positius i que s’hagin assolit durant aquests quatre anys de mandat per part del govern de Calonge i Sant Antoni, tenint en compte que ha sigut un mandat una mica diferent.

A veure. Nosaltres vam estar governant 15 mesos. I fins que ens van fer el pacte de la vergonya va haver-hi la moció i nosaltres vam tenir de sortir del govern. Però en aquells 15 mesos vam deixar engegat un projecte molt positiu que va ser les obres de Mas Pere. Per fi fem una realitat i després de moltíssims anys es porten es fan efectives.

I comencen i van anant entrant les màquines. Nosaltres, dos dies abans de la moció de censura, vam fer una reunió al pavelló de Sant Antoni i hi van venir 400 de pràcticament 400 veïns, no?, que tenien moltes ganes d’engegar aquest projecte que es tirés endavant i nosaltres el vam fer l’explicació, vam donar els terminis, vam dir el que es tenia de pagar el projecte, quin cost quedava. Que va quedar rebaixat en un 20 %. I aquest és un projecte que jo em sento molt orgullosa d’haver-ho fet possible.

Un altre projecte que ha sigut molt criticat per l’actual equip de govern és el Parc de Sant Julià. El parc de Sant Julià és una zona que hi havien gronxadors i nosaltres vam decidir donar-li un altre aire. Actualment som un referent dels municipis del costat que ve molta gent i jo estic super contenta, doncs de veure els dissabtes i diumenges quan passo caminant a la quantitat de famílies que van a passar el dia en aquell nou espai. De la manera que s’ha fet.

També estic molt contenta del projecte que de seguida que vam arribar, perquè nosaltres vam dir que necessitàvem un ascensor a l’ambulatori de Calonge i el van fer efectiu. I llavors hi han molts més projectes que s’estan tirant endavant i que nosaltres van deixar sobre la taula. També estic molt orgullosa de que no els hagin esbandit i que estiguin treballant sobre ells. Tan malament no ho vam fer.

Llavors no sé si podia destacar tres aspectes que creu que no s’hagin aconseguit assolir durant aquests quatre anys de mandat a Calonge i Sant Antoni.

A veure. Nosaltres vam deixar projectes a sobre la taula. I amb projectes, que ha sigut un mandat una mica complex perquè va ser un mandat en el que vam patir amb Glòria. Va ser un mandat on vam patir el Covid. Va ser un mandat on hem patit la moció de censura i ha sigut un mandat també on ens van deixar en minoria quan estàvem a govern, perquè el senyor Norbert Botella va fugir del govern en plena pandèmia.

I llavors hi ha molts projectes que anaven tirant endavant i que s’han anat fent. Actualment, no s’hauran acabat quan acabi aquesta legislatura perquè ara tot just inauguraran o faran. Que el camp de futbol de Sant Antoni farà la inauguració semblant al 2 d’abril, no sembla que és o el 3 d’abril. Aquest cap de setmana, però, i és un projecte que nosaltres ens trobem a sobre de la taula quan nosaltres arribem, que hi havia una mala praxis el vam tenir de refer i actualment s’està acabant.

Vull dir, i amb projectes que segueixen, s’està seguint amb el projecte del Castell. De les obres del Castell. Perquè quan nosaltres vam estar al govern vam aconseguir renovar la cessió d’ús de 30 anys més. Si no, era absurd gastar molts diners per un per un, un espai que no sabia si seria de la Generalitat o nostre.

Podríem seguir. N’hi han molts, però només tres que vull destacar. No han anat bé. També està el Sostre Cívic, que s’ha tirat endavant. Nosaltres el vam refer també Sostre Cívic. Nosaltres portàvem quan l’antic govern estava el portava 300.000 euros sense pràcticament res a canvi a Calonge. Nosaltres el vam refer i amb aquest projecte nosaltres vam seguir aportant els 300.000 euros. Però ens vam quedar quatre pisos per disposar de l’Ajuntament per necessitats de serveis socials.

Llavors no sé si podria. Després de parlar de tots aquests projectes que no s’han acabat d’assolir quines són les accions o iniciatives que creu que són prioritàries per un municipi com Calonge i Sant Antoni?

La prioritària, i que nosaltres estem molt contents que nosaltres no el vam poder fer perquè ens van bloquejar el govern. Nosaltres vam fer uns serveis socials que han sigut el segon serveis socials més ampli, quasi del Baix Empordà, perquè ens van posicionar en el segon. D’inversió el vam tenir bloquejat durant 15 mesos aquests serveis socials, però estem contents perquè actualment des del minut zero pràcticament que van entrar ells a l’Ajuntament, el van signar aquest contracte que nosaltres havíem treballat, no? Nosaltres, per nosaltres és molt important les persones. És molt important també que hem dinamitzat la joventut i hem dinamitzat la gent gran.

I queden projectes per fer. Hi ha molts projectes que són de l’equip de govern que són urbanístics. Ara, per exemple, amb el regidor de Medi Ambient, estem treballant perquè la gent està molt descontenta amb els residus a Calonge i amb les escombraries. Llavors s’ha de fer el contracte nou. Llavors estem treballant i estem aportant tot el que nosaltres trobem que ha de millorar les escombraries. I bé, estem treballant conjuntament i penso que al final ens en sortirem i ens en sortirem entre tots, perquè és un projecte súper important per Calonge i Sant Antoni. Un poble net és una de les nostres prioritats.

Llavors, què diferencia la seva candidatura política respecte als altres polítics que es presenten com alcaldes d’aquestes eleccions?

Bé, jo encara no sé exactament quants candidats n’hi hauran i qui seran, però el que representa el meu grup és que som gent que estem al costat de la gent, gent que parlem amb la gent del municipi, amb els nostres veïns a que escoltem el que volen, el que necessiten i en definitiva, estem a l’Ajuntament per treballar per als nostres veïns de Calonge i Sant Antoni.

Llavors no sé si podria destacar alguns punts del seu programa polític?

O sigui del nostre programa polític podem destacar que nosaltres el dividim en quatre eixos. Els eixos són Calonge i Sant Antoni al costat de la gent, perquè per nosaltres són prioritaris. En totes les franges d’edat, que és molt important, un Calonge i Sant Antoni net i segur.

És molt important per nosaltres un Calonge i Sant Antoni verd. I és molt important per nosaltres Calonge-Sant Antoni, un poble d’oportunitats. Són els quatre eixos més important en els quals nosaltres estem treballant i encara estem acabant el nostre programa electoral que anirà sobre això, sobre aquests quatre eixos.

I finalment, si no aconsegueixen, si no aconsegueixen formar majoria absoluta després d’aquestes eleccions, estarien disposats a pactar amb altres partits per poder governar?

Encara no sabem quins partits acabaran estant i formaran llista a Calonge. El que està clar és que nosaltres ens presentem per tirar endavant el nostre poble, perquè hi hagi un canvi i perquè és necessari. Evidentment que nosaltres ens sentarem a parlar el dia 28 amb tots els partits i mirar quins, quin és més afí als nostres projectes que nosaltres volem tirar endavant. I nosaltres volem una nova manera de governar.

Doncs esperem que tinguin molta sort i molts encerts en aquestes eleccions. I moltíssimes gràcies per visitar els nostres estudis, per venir-nos a explicar una mica més.

- Publicitat -