29.4 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

Carnaval commemoratiu a Platja D’Aro aquest 2021

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Davant la impossibilitat de celebrar amb normalitat les activitats previstes pel Carnaval de Platja d’Aro arran la situació de la pandèmia de la Covid-19, des de l’Ajuntament s’ha optat una nova iniciativa titulades Un Carnaval per recordar 1978-2021.

La primera acció és la presentació del cartell d’enguany el dijous 4 de febrer, és una composició “collage” a partir de quinze pòsters d’edicions anteriors. També hi haurà una versió en forma de xapa que es podrà aconseguir participant a diverses activitats que es publicaran els propers dies.

El divendres 5 de febrer, s’estrena el primer lloc web sobre el Carnaval de Platja d’Aro, un monogràfic amb diverses seccions que vol oferir una panoràmica dels orígens i evolució de la festa i dels seus impulsors. També s’inclouran recopilacions fotogràfiques de totes les èpoques i una referència a les 14 colles del municipi actives en l’actualitat i un record per a les històriques. A més, un cop es pugui celebrar de nou el Carnaval, el portal serà la plataforma d’inscripció de les colles i de publicació dels resultats de la Gran Rua.

Com serà aquesta nova plataforma?

Aquest nou espai web, és obert i es vol comptar amb la participació ciutadana, incorporant imatges i vídeos que podran enviar mitjançant l’adreça electrònica carnaval@platjadaro.com. Simultàniament, fins al 12 de febrer també es pot participar al concurs de fotografia que proposa disfressar-se imitant algun dels cartells de la història del Carnaval de Platja d’Aro, que es poden veure en el perfil a les xarxes socials de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament (@joventutpladaro). Cal enviar-ho per correu electrònic (pij@platjadaro.com) o whasttsapp (M 691 675 143). Hi haurà 1r, 2n i 3r Premi, que es faran públics el 15 de febrer.

Destaca una tercera  iniciativa. a partir de Dijous Gras es podrà gaudir d’una exposició a l’aire  lliure sobre els 44 anys d’història del Carnaval de Platja d’Aro, amb la instal·lació progressiva durant diverses setmanes, gràcies a 220 plafons de diversos artistes, on s’hi recollirà l’evolució del Carnestoltes i les colles del municipi. Alhora també es treballa en una gran exposició per a l’any 2022 per celebrar-ne el 45è aniversari, moment en que també es publicarà el llibre El Carnaval de Platja d’Aro: origen, història i evolució.

Finalment cal recordar que en la Rua de Carrosses i Comparses de Platja d’Aro de l’any passat hi van participar un conjunt de 79 colles (14 de la població) amb 5.000 figurants: 11 al matí en modalitat d’exhibició i 68 més a la tarda en el concurs dividit en sis categories: Carrossa Gran i Petita, Comparsa, Disfressa, Colles Locals, i millor colla que hi participa per primera vegada.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -