13.1 C
Pals
Dimarts, 27 setembre 2022
- Publicitat -

Castell d’Aro iniciarà la nova temporada expositiva amb obres pictòriques de Joan Mateu

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Castell de Benedormients de Castell-Platja d’Aro ja ha presentat el calendari expositiu per la temporada vinent, que inicia amb l’exhibició al complex d’obres de l’artista Joan Mateu sota el títol Mare Internum, la qual tindrà lloc del 13 d’agost fins el 25 de setembre.

La inauguració del conjunt d’obres tindrà lloc aquest dissabte 13 d’agost a al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro a les 20h i comptarà amb la presència de l’artista i presentació del catàleg commemoratiu editat pel consistori.

La mostra es podrà visitar, de dilluns a divendres (18 a 21 h) i els caps de setmana i festius (11-13 h i 18-21 h), amb accés lliure i gratuït. Aquesta és organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. Simultàniament, es poden visitar a Platja d’Aro les mostres Mirades d’una Col·lecció, Fons Municipal d’Art (fins a l’11 de setembre); i Sense fi, d’escultura de gran format de Torrent Pagès al Parc dels Estanys (fins a febrer de 2023).

Pel que fa a l’exposició de Mateu, es tracta d’un conjunt de peces plàstiques i escultòriques on es destil·len realisme màgic, tràgic i reflexiu al mateix temps. Mare Internum parteix de la premisa d’entendre el Mediterrani des d’una interpretació, íntima i personal. Sobretot destaca l’interès de l’autor en les roques, el temps i el mar, de les quals explica: “Les roques, solemnes i majestuoses, han estat, i són, testimonis de la història; el pes de la memòria. La violència del seu origen i l’erosió causades per la fricció de l’aigua deixen en elles l’empremta d’un univers de matisos (…) Així com les roques, estàtiques, impassibles, transmeten la sensació de temps aturat, el mar, en moviment constant, ens fa evident el pas del temps.”

D’altra banda, l’Ajuntament del municipi ha dissenyat un calendari expositiu per a 2022 amb nou propostes en tres espais. Al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro després de l’actual de Joan Mateu; acollirà una col·lectiva d’Artistes Locals (1 d’octubre-27 de novembre). El Parc dels Estanys de Platja d’Aro, que acull dues mostres d’escultura de gran format: l’actual de Torrent Pagès, i precedida per la de Josep Coll. Les sales d’art de la Masia Bas de Platja d’Aro també acollien fins a primers d’agost una part de la mostra Mirades d’una Col·lecció; i prèviament ho va fer de la primera itinerància de la mostra fotogràfica de la Diputació de Girona, Pablito, una visió propera; i a la tardor ho farà amb les obres guanyadores i finalistes del 9è Concurs internacional de fotografia Educant La Mirada.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ambient de tardor amb cel mig ennuvolat

Dimarts amb ambient fresc de tardor, aire de Tramuntana al matí i cel variable amb núvols d'evolució diürna.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -