25.3 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Castell-Platja d’Aro apuja la taxa de residus

Aquesta taxa experimenta un augment del 24% per als habitatges i un 20% als locals industrials

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i S’agaró ha aprovat en el ple d’aquest 20 d’octubre la pujada de la taxa de gestió de residus. Aquesta mesura s’ha aprovat juntament amb les modificacions de les ordenances fiscals pel 2022. Aquest increment en la taxa de recollida d’escombraries s’apuja un 24% en habitatges unifamiliars, plurifamiliars i apartaments. En el cas dels locals industrials, comerços, hotels, càmpings i restaurants la taxa s’incrementa un 20%.

Pel que fa a l’empresa de recollida de residus, l’ajuntament de la ciutat, renova el contracte a l’empresa GBI. La modificació que s’ha realitzat és l’ampliació de personal, de contenidors i d’altres serveis com escombraries a la zona comercial, reforç per la demanda industrial o la recollida de la poda a domicili. El nou contracte millora les condicions de la recollida de residus. Des de fa dos anys que s’està treballant per la millora de la recollida, tractament i eliminació de residus.

Amb aquest increment de serveis és inevitable que la despesa en la gestió de residus sigui més alta que la plantejada durant l’any 2019, segons afirma l’alcalde de la població, Maurici Jiménez. El dèficit que encara s’ha de compensar és de 350.000 € municipals. Tot i això, un dels beneficis de l’aplicació d’aquests nous serveis ha estat l’increment del reciclatge a la ciutat, en un 44% durant els últims tres mesos. Amb aquest increment del reciclatge a la població es vol compensar a llarg termini el dèficit que provoca aquest increment de serveis.

Des de el grup de l’oposició del consistori, SOM, creu que hi ha marge per compensar el dèficit amb la recollida selectiva, i ha votat en contra de les ordenances. Pel que fa a Junts, es demana més implicació del consistori per compensar la taxa, i que es realitzi un estudi abans de final d’any sobre el reciclatge a la ciutat. La pujada d’aquestes taxes ha quedat aprovada per nou vots a favor, dos en contra i sis abstencions.

Una de les altres taxes que es modifica en aquestes ordenances pel 2022 és la taxa de clavegueram. Una taxa que fins ara era del 30,66% i que s’apuja fins al 32%. Això permetrà recuperar l’equilibri amb el servei de clavegueram, deficitari durant els dos últims anys. Es volen recuperar la falta d’inversió dels dos últims anys i també invertir a mantenir aquesta xarxa de clavegueram a la ciutat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Avís per calor intensa al Baix Empordà

Temperatura superior a 35 ºC a l'interior del Baix Empordà amb xafogor a la costa i vent de component sud a la tarda. L'episodi de calor s'intensifica demà i es prolongarà fins dissabte.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -