19.4 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

CCOO denunciarà la mort del jove submarinista de Sa Riera

Segons el sindicat, aquest accident és una “mostra clara de la pèssima legislació que regula l’activitat del busseig professional i del desinterès absolut de les administracions en fer complir les normes de seguretat que elles mateixes dicten”

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

CCOO presentarà una denúncia a la Inspecció de Treball per la mort del submarinista que dimecres passat estava instal·lant un camp de boies a 15 metres de profunditat a la platja Sa Riera, a Begur. La víctima, de 23 anys, era treballador del Club Nàutic de Sa Riera. Segons informa El Punt Avui, depenent dels resultats de les investigacions, CCOO no descarta iniciar accions legals contra els possibles responsables d’aquesta mort.

En un comunicat, el sindicat assegura que les informacions sobre aquest cas apunten a “una sèrie d’incompliments greus en les condicions de seguretat” de les activitats de busseig, com ara la prohibició de busseig en apnea per a les operacions de busseig professional. CCOO també manifesta que cal determinar si es complia amb les “obligacions en matèria de dotació mínima” per al busseig professional, de senyalització, de presència d’oxigen normobàric en l’embarcació de suport, o si l’activitat estava notificada a la Direcció General de Marina Mercant.

Segons el sindicat, aquest accident és una “mostra clara de la pèssima legislació que regula l’activitat del busseig professional i del desinterès absolut de les administracions en fer complir les normes de seguretat que elles mateixes dicten”. A més, denuncia que aquest episodi ve precedit d’una “més que discutible rebaixa” en les condicions de seguretat per al busseig. Segons el comunicat, el Reial Decret 550/2020, que regula les condicions de seguretat de les activitats de busseig, es va aprovar amb “una rebaixa” d’aquestes condicions i sense admetre “cap proposta” dels treballadors.

Un jove de 23 anys mor ofegat a Sa Riera mentre instal·lava boies d’amarratge

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, visita la nova deixalleria de Palamós

La reforma integral de la deixalleria de Palamós era necessària perquè feia més de 20 anys que s'havia creat l'equipament i aquest havia quedat obsolet en alguns aspectes vinculats al tractament i reciclatge dels residus.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -