23.2 C
Pals
Dijous, 21 setembre 2023
- Publicitat -

Cinc municipis del Baix Empordà, susceptibles de millorar l’eficiència energètica, segons la Diputació

El projecte vol estimular la rehabilitació en sectors residencials de la demarcació

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Diputació de Girona ha engegat el projecte ‘REHABGi, Rehabilitació energètica i adequació al canvi climàtic de sectors residencials a Girona’. Es tracta d’una iniciativa que ha analitzat diverses localitzacions dels municipis gironins per comprovar si són o no eficients energèticament. D’aquest estudi es detecten que hi ha quinze zones repartides en tretze municipis de les comarques del Baix Empordà, com són Corçà, la Bisbal, Sant Feliu de Guíxols, Ullà i Verges així com diversos municipis del Gironès i el Ripollès.

En aquesta valoració d’oportunitats i reptes de cada edifici analitzat i les solucions per a cada problema, s’ha fet una guia d’acció amb propostes concretes que millorarien l’eficiència energètica dels edificis, ja siguin comunitats de veïns o cases unifamiliars. Les accions s’han valorat econòmicament i també s’ha quantificat la reducció que suposaria en la climatització.

Les solucions que es plantegen van en diferents línies: per una banda hi ha les solucions per millorar l’eficiència (amb la instal·lació de sistemes d’aïllament tèrmic o de cobertes i canviar els tancaments de fusta), accions per produir energia verda (com ara integrar-se en comunitats locals d’energia), solucions per estalviar aigua (posar airejadors a les aixetes) o per reduir l’efecte d’illa de calor (repintar la coberta reflectant o els tendals).

A partir d’aquestes accions, les comunitats poden optar a rebre subvencions de diferents administracions, ja siguin fons europeus o més locals. La idea és que a través d’aquest projecte les administracions tinguin les eines suficients com per impulsar polítiques d’ajuda en què es faci rehabilitació amb la millora de l’eficiència.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ens cal un món estable

El món està canviant i les organitzacions internacionals creades després de la II guerra mundial estan quedant desfasades en...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -