6.4 C
Pals
Dimecres, 6 desembre 2023
- Publicitat -

Begur millora les xifres de recollida selectiva fins a arribar a un índex del 71,53%

Amb aquests resultats Begur supera en 25 punts la mitjana de recollida selectiva de Catalunya i compleix amb els nivells establerts per la Unió Europea per l’any 2035.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’índex de recollida selectiva va arribar al 71’53% a Begur durant l’any 2021, unes xifres molt superiors a la mitjana de Catalunya, situada 25 punts per sota. Amb aquest percentatge, que és quatre punts superior respecte l’any passat (67,42%), Begur se situa com un dels municipis turístics de Catalunya amb els nivells de recollida selectiva més elevats i compleix amb els nivells de recollida selectiva establerts per la Unió Europea per l’any 2035.

Pere Feliu, regidor de Medi Ambient, assegura que “aquests nivells de recollida selectiva tan positius són el resultat de la col·laboració de tota la ciutadania i del teixit empresarial begurenc, així com de l’esforç que fa diàriament tota l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament i el personal de l’empresa de recollida selectiva. Volem agrair molt sincerament totes aquestes col·laboracions que ens animen a continuar treballant per continuar essent un municipi exemplar en matèria de gestió dels residus”.

Les claus en la millora de la recollida selectiva

Des de la implantació a Begur d’aquest nou sistema de recollida de residus porta a porta per a particulars, l’any 2017, i des de l’habilitació d’accessos restringits a les àrees d’emergència, l’any 2020, les xifres de recollida selectiva al municipi han augmentat exponencialment any rere any.

Així, l’any 2016, abans de la implantació del porta a porta, la xifra de recollida selectiva al municipi se situava en el 34,12%. Cal recordar que el 2016 hi havia implementat un sistema basat en contenidors per a usuaris domèstics i porta a porta per als grans productors.

L’any 2017, amb l’inici del nou sistema de recollida de residus porta a porta per a particulars les xifres de recollida selectiva ja es van situar en el 53,25%; i l’any següent, amb l’ampliació del sistema porta a porta i la racionalització de les àrees d’aportació, la recollida selectiva va augmentar fins al 58,81%.

L’any 2019 la recollida selectiva ja es va situar en el 65,15%; i el 2020, amb la instal·lació del control d’accés a les àrees d’emergència, les xifres van augmentar sensiblement fins al 67,42%. I finalment, l’any passat (2021), Begur va aconseguir situar la xifra de recollida selectiva en un 71,53%.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
00:04:28

Empordà 2030 – El miracle de l’Espai Ter

En el quart bloc dels reportatges Empordà 2030, sobre Cultura, descobrim més a fons la programació de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -