15.9 C
Pals
Divendres, 30 setembre 2022
- Publicitat -

Clara Peya: “La clau de l’art i del pensament crític és generar preguntes, no respostes”

El Festival Musica’t de Pals va arribant a la seva fi, però aquest dissabte encara queda un plat fort. Clara Peya, la pianista, compositora i intèrpret amb arrels palafrugellenques, serà l’encarregada de tancar aquest festival que ha acostat a tants bons artistes al Baix Empordà.

Avui ha passat pel Supermatí d’Estiu, de Ràdio Capital, per fer un repàs de la seva gira “Perifèria”, que ha arribat a la seixantena de concerts i ara encara el tram final. Ens ha explicat que està “notant una tornada a la normalitat pel que fa a la rebuda en els concerts i a la rebuda del públic.” Tot i això, diu que veu “un canvi en el consum, sobre quin tipus de concert consumeix el públic. Els festivals grans ho estan rebentant, exhaureixen entrades, i s’ha perdut una mica la cultura dels concerts petits”.

Sobre els festivals de format més reduït, com és el Musica’t de Pals, ha comentat que “és molt important no perdre aquests espais. Són concerts més íntims on és molt més fàcil generar un vincle entre artista i oient. Em sento molt més còmode en llocs petits on la gent et ve a veure exclusivament a tu.”

Les entrades per demà ja estan esgotades, i ha volgut destacar que “aquest sold out ve donat en gran part pels preus populars de les entrades. Això fa que totes les persones puguin consumir cultura i és una cosa a destacar. Els artistes hem de ser conscients que és important que ens vegi tot tipus de gent i que qualsevol pugui gaudir del nostre espectacle”.

Referint-se a la gira “Perifèria”, ens ha explicat que en aquesta perifèria hi trobem tot el que no volem mirar, tot el que arraconem, tots els llocs que estan buits (o buidats)… I a mi m’agrada parlar de les perifèries que jo tinc a l’abast. D’alguna manera el disc vol posar èmfasi en això.” Considera que aquesta gira ha estat molt cuidada, amb concerts molt ben fets, amb menys concerts però de més qualitat.

Tot i no poder fer cap avançament, ja està treballant en el seu nou disc que sortirà a principis de 2023 i començarà a girar aquella la mateixa primavera.

Clara Peya també dirigeix, juntament amb la seva germana, la coreògrafa Ariadna Peya, la companyia de dansa, música i teatre Les Impuxibles. Ens ha comentat que ara mateix estan girant Fam, Harakiri i també treballant en una nova creació. La pianista ens ha explicat que un dels objectius és “generar dubtes en les seves obres. La clau de l’art i de generar pensament crític és generar preguntes, no respostes. Les preguntes generen moviment.”

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios