17.5 C
Pals
Dimecres, 7 juny 2023
- Publicitat -

Clàudia Drinceanu: “El problema a la residència Zoilo Feliu és amb la part emocional”

A la residència Zoilo Feliu de La Bisbal d’Empordà s’han detectat 11 casos positius i per això ha tornat a tancar les seves portes als familiars i a aïllar els residents. Per parlar de l’impacte psicològic que això comporta i tenir més detalls de com viuen ara a la residència, hem parlat aquest matí amb Clàudia Drinceanu, regidora de Salut de La Bisbal.

Aquest dilluns es va detectar el primer cas durant una presa rutinària de temperatura. Van comprovar que era alta i es va fer de seguida un test antigen ràpid que va confirmar la contaminació. Cada dia han aparegut més casos positius i avui se’n compten 11. Per sort, tots són o bé asimptomàtics o amb símptomes molt lleus. De moment no saben com ha entrat el virus i ho estan estudiant.

Cal recalcar que dels 56 residents, 55 ja han rebut la vacuna. Si bé s’alegren que gràcies a això els casos positius estiguin amb símptomes lleus o sense, s’estranyen que quan no eren vacunats no hi va haver cap brot a la residència i que s’hagi manifestat precisament ara. S’han fet PCR a tots els residents i al personal i se n’espera el resultat entre avui i demà.

Segons la regidora, el que més afecta als residents i als familiars és l’impacte emocional de l’aïllament i del nou tancament. Des de feia uns dies s’havien relaxat i els residents gaudien de una hora de sortida al dia i de les visites. Ara, un altre cop aquestes no són permeses per evitar possibles contagis a familiars i els residents ja no poden sortir. Hi haurà un període de quarantena amb totes les precaucions.

Temps de lectura: < 1 minuts

Més àudios