27.2 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon col·laboren en la gestió de l’aigua

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat una col·laboració per gestionar millor l’aigua, centrant-se en problemes compartits com la salinització i la sequera. En una jornada a la Fundació Mas Badia, es van discutir estratègies per a l’àmbit agrari, municipal i turístic, buscant finançament europeu.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han començat a treballar conjuntament per explorar vies de col·laboració en la gestió de l’aigua. Ambdues entitats comparteixen objectius i problemàtiques similars en entorns territorials i climàtics a banda i banda de la frontera.

La possibilitat de col·laborar en projectes finançats per programes europeus ha estat valorada com una estratègia beneficiosa per a ambdues parts. Mentre que l’entitat francesa gestiona les aigües freàtiques de la plana del Rosselló, la JCUABT administra tant aigües superficials del riu Ter com dels seus aqüífers.

Per aprofundir en el coneixement mutu i identificar àmbits de col·laboració, dilluns es va celebrar una jornada de treball a la Fundació Mas Badia, seu de la JCUABT. Durant la trobada, es van intercanviar coneixements sobre els aqüífers de les dues regions i les seves problemàtiques principals: salinització, disminució dels nivells hídrics, recàrrega dels aqüífers i conscienciació dels usuaris a Girona i la Plana del Rosselló.

La jornada es va centrar en tres sectors d’usuaris: agrícola, municipal i turístic. En l’àmbit agrari, es va discutir la manca d’aigua derivada de la sequera actual i les estratègies per minimitzar el seu impacte futur. Pel que fa a la gestió municipal de l’aigua, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va compartir les seves estratègies per fer front a la sequera, amb la participació de l’alcalde i president de la JCUABT, Jordi Colomí, i Xavier Martí, tècnic de Montgrí Aigua.

En el sector turístic, es va destacar la importància de la conscienciació dels usuaris i la reutilització de l’aigua, especialment en els càmpings. Josep Maria Pla, membre de la junta de govern de la JCUABT i propietari del càmping Les Medes, va presentar el seu cas d’èxit en la millora de l’eficiència en la gestió de l’aigua.

També van participar a la jornada Joan Solà, tècnic hidrogeòleg de la Junta; Jordi Codina, assessor jurídic; Francesc Camps, secretari de la Junta; Hichem Tarchrift, director del Syndicat; Emilie Barthe, responsable del Pla de Gestió dels Recursos Hídrics Subterranis de la Plana del Rosselló; i Manuel Bey, director d’un càmping al Rosselló.

Amb aquesta iniciativa, la JCUABT i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon demostren el seu compromís per trobar solucions compartides en la gestió sostenible de l’aigua.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Caganer.com incorpora les figures de Lamine Yamal i Jude Bellingham al seu catàleg

Lamine Yamal, del FC Barcelona, ha estat designat com el millor jugador jove del torneig que ha guanyat la selecció espanyola per quarta vegada en la seva història i Bellingham ha estat subcampió amb Anglaterra i aquesta mateixa temporada ha aconseguit la Lliga espanyola i la Champions League vestint la samarreta del Real Madrid.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -