11.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Col·lectius feministes del Baix Empordà presenten a la Bisbal els actes del 8 de març

També van anunciar la convocatòria d’una vaga general el mateix diumenge per part del sindicat CGT i una setmana de lluita prèvia a la jornada de la dona treballadora

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Col·lectius feministes del Baix Empordà presenten a la Bisbal els actes del 8 de març
Loading
/

Representants de col·lectius de la Bisbal, Palamós, Calonge – Sant Antoni, Torruella de Montgrí i Sant feliu de Guixols van celebrar aquest dilluns una roda de premsa a les Escoles Velles de la Bisbal per tal de presentar els actes que es duran a terme als seus pobles i ciutats amb motiu del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora. Van anunciar igualment una setmana de lluita prèvia a la jornada i la voluntat de donar suport a la vaga general convocada pel sindicat CGT per mateix diumenge. Respecte a aquesta convocatòria en dia festiu, Marina Puig, representant del Grup de Dones de la Bisbal va explicar que representa el suport cap a sectors precaritzats com ara la hosteleria i el de cures.

Els grups presents a la roda de premsa van expressar que davant l’extrema dreta les feministes volen reivindicar més que mai l’antifeixisme i la lluita contra el capitalisme patriarcal màxim responsable, segons aquest col·lectius, de les desigualtats, explotacions i opresions que pateixen les dones treballadores. Per la defensa del territori, per un habitatge digne i contra la precarietat laboral, els diferents col·lectius que integren el moviment feminista del Baix Empordà tenen l’objectiu de treballar en xarxa per assolir els propòsits comuns.

8 març
Roda Premsa: Fotografia: deManel Magrinyà

Les representants dels diferents col·lectius van presentar els actes que es duran a terme en els diferents pobles i ciutats, i que de manera molt resumida són: A la Bisbal, dissabte es farà la Nit Violeta a l’Alternativa, el col·lectiu «Estel Roig» passarà un documental, diumenge es farà una Performance i un vermut musical al carrer Ample que anirà acompanyat d’un acte sorpresa que s’anunciarà oportunament. El grup de Dones també reivindicarà la memòria històrica envers les dones que van treballar a les fàbriques de la ciutat amb un documental que ha editat, així com una ruta feminista que recorrerà els diferents enplaçaments dels centres de treball. El mateix dilluns a Palamós es va fer un mural participatiu amb el lema “Que vol dir ser dona?…”, dissabte a la nit tindrà lloc una festa al Bar La Planassa i diumenge un dinar popular; A Torruella de Montgrí , dissabte tindrà lloc la performance “El violador ets tu” a la plaça de la Vila i diumenge una quina feminista, a les 7 de la tarda a l’Espai Ter l’obra de teatre “Nadia” i a les nou de la un nit sopar popular; A Calonge – Sant Antoni hi haurà teatre i dinar popular, i a Sant Feliu el col·lectiu Les Violetes farà un taller de pancartes i una manifestació pels carrers de la ciutat.

Finalment tots els col·lectius presents a la roda de premsa van encoratjar  la ciutadania a participar en la manifestació prevista per les 6 de la tarda a Girona, i cap a la que per exemple des de la Bisbal hi sortirà un autocar que sortirà a les 5 de la tarda de l’aparcament de l’antic camp de futbol, i farà el trajecte d’anada i tornada de la manifestació al preu de 6€.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -