30 C
Pals
Dissabte, 13 agost 2022
- Publicitat -

Com tenir un hort comunitari a Begur? Aquest és el reglament

Es farà un sorteig públic per escollir els interessats en conrear els horts

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Begur ha aprovat el reglament dels horts comunitaris de titularitat municipal. De moment n’hi haurà una quinzena, que estaran ubicats en una finca municipal de 7.500 metres quadrats que es troba a l’altre costat del vial de circumval·lació, davant per davant de l’aparcament del Sot d’en Ferrer. Els horts es complementaran amb una zona comunitària.

Per poder tenir un hort, que es farà a través d’un sorteig públic entre els interessats, cal ser veí de Begur i tenir més de 18 anys. A més, no pot disposar de cap altre hort en propietat o lloguer a la comarca del Baix Empordà. També hi podran accedir entitats, sempre que estiguin registrades i busquin una finalitat terapèutica o pedagògica. La llicència municipal serà per un període anual, amb un màxim de quatre anys. Els adjudicataris hauran de satisfer un preu públic, que serà de 60 euros anuals, a més de dipositar una fiança de 150 euros.

En els horts només es podran conrear hortalisses, verdures i flors, sempre que no estiguin prohibides, i sempre sota els criteris de l’agricultura ecològica. És a dir, no es podrà utilitzar productes fitosanitaris, adobs de tipus químic. Però tampoc podran superar en un 50% de la superfície de la parcel·la amb un mateix conreu. Els hortolans podran disposar d’un magatzem per guardar-hi els estris i les eines necessàries.

Al mateix temps, es potenciarà la gestió adequada de les deixalles i la de l’ús de l’aigua. En aquest sentit, s’impulsaran diverses jornades formatives i tècniques, a través de Càritas. Es vol que els hortolans participin de les jornades de treball comunitari, com també que mantinguin l’hort cultivat durant tot l’any.

Sandra López: “Els horts ecològics tenen un gran valor de cohesió social”

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Entrevistem a Stay Homas al Festival Portalblau

Stay Homas omplen les Ruïnes d'Empúries de persones que gaudeixen amb els seus números 1. Abans hem conversat una estona amb el grup!
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -