18.5 C
Pals
Dilluns, Setembre 16, 2019
  • Notícies

Comencen les obres de millora integral de l’Eixample de Palamós

Les obres d'arranjament d'aquesta zona tenen un termini d'execució de vuit mesos

El més llegit

José Luís Vila de Ciutadans de Platja d’Aro ha sol·licitat la baixa d’afiliat

Diu que ho fa "per motius personals", però igualment seguirà sent regidor com a independent

Detenen un clan familiar que falsificava productes pel top manta des de Torroella i Ullà

Una operació policial de la Policia Espanyola ha acabat amb la detenció de tres persones d'una mateixa família, i dues més investigades, que, presúmptament, importaven i produien productes de roba i complements falisificats que es dedicaven al top manta i a basars

Lluís Puig després de les amenaces de mort: “Nosaltres, a ‘lo’ nostre”

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha rebut aquest divendres diverses amenaces de mort en forma de pintades

Tornen a despenjar l’estelada de la rotonda de Palamós

És la quarta vegada que aquesta estelada pateix els efectes de les brigades espanyolistes

Submarinistes voluntaris netejaran el fons marí de Calella i Llafranc

L'any passat es van recollir més de 35 quilos de residus a Calella i Llafranc, aprofitant el dia també es vol conscienciar de la conservació marítima
Daniel Cortés Morés
Daniel Cortés Moréshttp://danicortes.cat
Coordinador de redacció i responsable de projectes de Ràdio Capital

Aquesta setmana ha començat el projecte urbanístic de millora integral d’una part de l’àmbit de l’Eixample, a Palamós. Les feines s’han iniciat pel carrer de Carmel, entre l’avinguda del President Francesc Macià i el carrer de la Indústria.

Aquest projecte inclou tots els trams de carrers interiors al perímetre que formen els carrers Indústria (al nord), Carmel (est), Enric Vincke (oest), i l’avinguda del President Francesc Macià (sud). Els perpendiculars a mar, carrers Avió, Mercè i Carmel, i els paral•lels a mar, com són els carrers de Santa Bàrbara, Santa Marta i Sant Antoni.

Les obres inclouen fer noves voreres i paviment d’asfalt. L’objectiu de l’Ajuntament és millorar el pas dels vianants, “adaptant aquests espais a la normativa per a les persones amb minusvalideses i pacificant la circulació dels vehicles”, segons ha explicat el consistori en un comunicat.

Al carrer Santa Bàrbara, s’eliminarà l’aparcament de vehicles. Als carrers Avió, Mercè i Carmel, s’ampliaran les voreres i es mantindran els carrers sense aparcament. En els carrers Santa Marta i Sant Antoni es mantindrà l’aparcament en un dels costats.

Les obres també incidiran en l’abastament d’aigua, i es reemplaçarà la xarxa de sanejament per un sistema de recol•lecció separatiu. Es modernitzarà la senyalització horitzontal i vertical, la ubicació d’alguns punts de nou enllumenat públic, així com de mobiliari urbà i espais enjardinats.

Aquest projecte integral s’ha adjudicat a l’empresa Excavaciones Ampurdan 2000 SL, per un preu de 734.600 euros. Les obres d’arranjament d’aquesta zona tenen un termini d’execució de vuit mesos, als que s’ha de sumar els dos mesos d’estiu, juliol i agost, en els quals les obres s’hauran d’aturar en compliment de l’ordenança de soroll.

El projecte s’ha iniciat ara pel carrer de Carmel i seguirà pels carrers de Sant Antoni, Santa Marta i Santa Bàrbara (en el seu tram entre carrer Carmel i de la Mercè) i posteriorment seguirà en altres fases pel carrer de la Mercè, carrer Avió, en direcció al carrer d’Enric Vincke.

Últimes notícies

The Guardian publica un rànquing dels millors àlbums del segle XXI

El prestigiós diari britànic The Guardian, a les acaballes de la segona dècada d’aquest segle XXI, ha publicat un llistat dels millors discs d’aquests últims 20 anys segons un jurat d’uns 45 crítics. Aquests crítics, molt fiables segons Guardian, han enumerat els seus 20 àlbums preferits publicats entre el 2000 i el 2019 (inclòs) per veure quina era…

JxCAT alerta que no es compleix el contracte de gestió de la zona blava a Torroella

El grup municipal de JxCAT de Torroella de Montgrí ha denunciat que hi ha un incompliment de les condicions que estipula la plica d'adjudicació del servei de la zona blava del municipi

Instal·len plaques fotovoltaiques per l’autoconsum de l’Auditori Espai Ter

L'energia sobrant es destinarà a un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics davant l'Auditori Espai Ter

Més notícies