7.7 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

Comencen les obres de millora integral de l’Eixample de Palamós

Les obres d'arranjament d'aquesta zona tenen un termini d'execució de vuit mesos

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Dani Cortés Morés
Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Aquesta setmana ha començat el projecte urbanístic de millora integral d’una part de l’àmbit de l’Eixample, a Palamós. Les feines s’han iniciat pel carrer de Carmel, entre l’avinguda del President Francesc Macià i el carrer de la Indústria.

Aquest projecte inclou tots els trams de carrers interiors al perímetre que formen els carrers Indústria (al nord), Carmel (est), Enric Vincke (oest), i l’avinguda del President Francesc Macià (sud). Els perpendiculars a mar, carrers Avió, Mercè i Carmel, i els paral•lels a mar, com són els carrers de Santa Bàrbara, Santa Marta i Sant Antoni.

Les obres inclouen fer noves voreres i paviment d’asfalt. L’objectiu de l’Ajuntament és millorar el pas dels vianants, “adaptant aquests espais a la normativa per a les persones amb minusvalideses i pacificant la circulació dels vehicles”, segons ha explicat el consistori en un comunicat.

Al carrer Santa Bàrbara, s’eliminarà l’aparcament de vehicles. Als carrers Avió, Mercè i Carmel, s’ampliaran les voreres i es mantindran els carrers sense aparcament. En els carrers Santa Marta i Sant Antoni es mantindrà l’aparcament en un dels costats.

Les obres també incidiran en l’abastament d’aigua, i es reemplaçarà la xarxa de sanejament per un sistema de recol•lecció separatiu. Es modernitzarà la senyalització horitzontal i vertical, la ubicació d’alguns punts de nou enllumenat públic, així com de mobiliari urbà i espais enjardinats.

Aquest projecte integral s’ha adjudicat a l’empresa Excavaciones Ampurdan 2000 SL, per un preu de 734.600 euros. Les obres d’arranjament d’aquesta zona tenen un termini d’execució de vuit mesos, als que s’ha de sumar els dos mesos d’estiu, juliol i agost, en els quals les obres s’hauran d’aturar en compliment de l’ordenança de soroll.

El projecte s’ha iniciat ara pel carrer de Carmel i seguirà pels carrers de Sant Antoni, Santa Marta i Santa Bàrbara (en el seu tram entre carrer Carmel i de la Mercè) i posteriorment seguirà en altres fases pel carrer de la Mercè, carrer Avió, en direcció al carrer d’Enric Vincke.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies