17.3 C
Dissabte, 20 abril 2024

El letó Martin Atilla revalida el títol al 30 Palamós Optimist Trophy-14 Nations Cup

Atilla acaba empatat a punts amb la israeliana Maayan Shemesh però s'imposa al tenir més primers

El letó Martin Àtila ha revalidat el títol de campió del Palamós Optimist Trophy després de guanyar per segon any consecutiu la segona regata més nombrosa del món, que s’ha celebrat del 14 al 17 de febrer en aigües de la badia de Palamós. Alemanya ha estat el guanyador de la Nations Cup com a millor país en la regata de Palamós.

Martin Àtila va sumar sis victòries en sis mànigues, però la campiona femenina, la regatista israeliana Maayan Shemesh el va arribar a atrapar, i van empatar a punts, 36 cada un. Al sumar més primers llocs, la victòria acabaria sent per a Atilla, que no va tenir un bon final de campionat salvant el mobles en l’últim moment.

La tercera posició ha estat per al representant de Bermuda, Sebastian Kempe, a vuit punts d’Atilla i Shemesh. Kempe es jugava la tercera plaça del podi amb l’italià Alex Demurtra i la mallorquina Maria Perelló (CN S’Arenal), que han estat quart i cinquena respectivament.

A la Nations Cup, que suma els millors llocs dels regatistes per país, la victòria va ser per a Alemanya, que relleva Espanya com a campió d’aquest trofeu que premia el millor país dels 30 que han pres part en la regata catalana.

El 30 Palamós Optimist Trophy-14 Nations Cup ha estat la regata final del circuit Excellence Cup que organitza la AECI i que ha estat format per les regates d’Optimist de Vigo, Port de Santa Maria, Torrevella i Palamós. El guanyador del circuit ha estat l’alacantí Miguel Campos (RCR Alacant) amb 286 punts, segon Martin Atilla amb 270 i tercera Maria Perelló amb 264.