8.8 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

Compromís per la Bisbal-JxCat fa públiques les raons del vot en contra del pressupost municipal

Denúncia que totes les inversions es fan a càrrec de préstecs, l'increment injustificat d'ingressos i una puja de la massa salarial d'alguns treballadors municipals desmesurada i fora de normativa

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Compromís per la Bisbal-JxCat fa públiques les raons del vot en contra del pressupost municipal
Loading
/

En una nota feta pública a través de les xarxes socials, el grup municipal de Compromís per la Bisbal – JxCat justifica les raons del seu vot en contra als pressupostos presentats per l’equip de govern i ho fa bàsicament per les raons següents:

A).- Rebuig a una nova operació de crèdit amb pagament diferit

Es tracta d’un nou crèdit per import de 2.526.474,53 euros que no preveu cap amortització de capital ni pagament d’interessos en aquest any 2019, i que per tant es començarà a pagar a partir del 2020. Això hipoteca al nou equip de govern que surti de les eleccions d’aquest proper mes de maig.

Representa un nou increment del deute que passa de 5.311.586,49 euros (compatibilitzats a 31.12.2018) fins als a 7.183.510,80 euros el 31.12.2019.

Es preveu que totes les inversions previstes, fins i tot la de 4.000,00 euros, es paguin mitjançant préstec.

Problemàtica afegida

L’import de 996.047,95 euros que ha de pagar la Generalitat per les inversions subvencionades no es cobraran aquest 2019, però l’Ajuntament sí que els haurà de pagar.

B).- Increment desmesurat i il·lògic dels ingressos

En el pressupost es preveu recaptar uns 200.000,00 euros més d’IBI, però aquest impost no s’ha augmentat ni hi ha hagut un augment de finques de nova construcció que justifiquin un major nombre d’ingressos per aquest concepte.

També s’estima incrementar el doble l’impost d’obres i augmentar els ingressos en concepte de noves llicències urbanístiques aquest 2019, sense que la situació del mercat immobiliari de la Bisbal ho justifiqui.

C).- Increments salarials forassenyats

Xavier Font, cap de llista de Compromís per la BisbalJxCat

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dídac Garcia: “Estic orgullós perquè als municipis del Baix Empordà es continua practicant el patinatge i l’hoquei patins”

Al programa de "Veus de l'Empordà" d'avui hem conegut a en Dídac Garcia, l'entrenador de 88 anys que va...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -