Imatge de la concentració a la Plaça de Catalunya de Pals

Unes 150 persones s’han concentrat aquest dilluns a la Plaça de Catalunya de Pals, en suport de dues veïnes del poble, que van participar en els talls de les carreteres AP7 i NII del passat 27 de març i que han estat citades a declarar al jutjat de Figueres, per un pressumpte delicte de desordres públics.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A l’acte s’ha llegit un manifest de rebuig a aquestes citacions i s’han recollit diners per contribuïr a pagar la defensa de Maria Teresa Servià i Susanna Marquès, que són mare i filla i s’han encès espelmes en forma de llaç per reivindicar la llibertat dels presos i les preses polítiques.

Llegeix el comunicat en suport dels investigats pels talls a l’AP7 i la NII

Més imputacions

Aquestes dues veïnes de Pals no són les úniques citades el mateix dia pels mateixos fets. En total són 11 persones, entre les que que també s’hi troben veïns de Girona, Banyoles i Ripoll.

De fet, aquesta concentració s’ha produït just el mateix dia en què l’Alcalde de Verges, Ignasi Sabater, s’ha presentat als jutjats de la Bisbal a declarar per pressumptes delictes d’odi a Espanya i a la Guàrdia Civil, quan centenars de cotxes de Verges van aparèixer amb les rodes punxades i l’Alcalde va declarar “de dia uniformats, de nit incontrolats”.