24.1 C
Pals
Dimarts, 24 novembre 2020

Confi què?

Vull pensar que sigui “confiança”, confiança en què aquest temps de reclutament hagi servit per a: re-posar, re-pensar i re-utilitzar.
El ritme que portàvem (o portem) no té res a veure amb el ritme de la natura. Si formem part d’aquesta mare, em pregunto com és que no seguim els seus passos?
De les nits en fem dies perquè ja no en tenim prou amb les 16 hores que ens ofereix, ens gastem el temps del descans en badar davant d’un tiki taki psicodèlic i ens oblidem que la vida passa.
Re-posar, re-ordenar, re-lax,…
Quan decideixen posar el fre a la nostra vida ens adonem que les nostres neurones descansades funcionen millor, ens obrim a una nova forma de pensar: pensaments positius, gaudir del ara, sentir com passa el temps, noves projeccions cap al futur.
Re-pensar, re-sumir, re-novar,…
Si ens trobem sols, sense soroll, en silenci i descansats, el nostre cervell és únic, el què pensem és autèntic, sense filtres, així com el nostre nivell de comprensió de tot allò que els nostres ulls són capaços de veure. Tot seguit se’ns va obrint la necessitat de fer nous plantejaments per a agafar noves dreceres coherents amb el canvi necessari.
Una conclusió generalitzada d’aquest temps de reflexió, la d’allargar la vida útil de les coses tant si és un aparell com si és una peça de vestir, un atuell o un embolcall, un instrument o un recipient.
Re-utilitzar, re-duir, re-omplir,…
La nostra llar s’ha convertit en una gran habitació  farcida d’objectes de tot tipus, aparells i coses vàries inutilitzades i comprades per un “si de cas”.
Aquest re-posar i re-pensar ens porta a un donar més d’un ús a tot allò que ens envolta i que posant-hi creativitat i imaginació estalviem llençar, comprar, gastar  euros.
Re-aprofitant l’ocasió ara que s’apropa San Jordi, dir que
D’això ens en parla el llibre: “Residu zero a casa” de la Bea Johson de Pol.len edicions (traduït per l’Esther Peñarrubia).
I un altre llibre per re-pensar,  acabat de sortir d’impremta: “Memòries d’una abella” Esteve Miràngels

Tots dos km0. Al costat de casa tenim escriptors de llibres que són grans tresors.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios