11.8 C
Pals
Dijous, 4 març 2021

Alerten que el confinament genera més habitatges turístics al Baix Empordà i menys pels joves

El consell comarcal del Baix Empordà alerta que es tracta d'un problema "important" i reconeix que cal parlar amb els propietaris

El més llegit

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

MAPA: Com avança la vacunació al Baix Empordà, municipi a municipi

Les campanyes de vacunació segueixen avançant. Aquesta setmana ja s’ha començat a vacunar a ciutadans de més de 80 anys al mateix temps que també s’administren les dosis d’AstraZeneca als docents de menys de 55 anys. Fem un repàs de com està la situació al Baix Empordà.

VÍDEO: Així circulava el Tren Petit per Palamós i el Baix Empordà, en el 65è aniversari del seu darrer viatge

Aquest final del mes de febrer ha fet 65 anys que el Tren Petit, que unia Palamós amb Girona,...

Detingut a Ullà per atracar a punta de ganivet en una benzinera de la Pera

El lladre es va apropar a la treballadora, la va agafar pel clatell i va esgrimir un ganivet de grans dimensions
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
El confinament ha fet incrementar els habitatges turístics al Baix Empordà. L’augment s’ha notat especialment en localitats del Baix Empordà com Begur o Platja d’Aro, però també a pobles de la Selva Marítima com Tossa de Mar. Tot plegat dificulta “encara més” les possibilitats d’emancipar-se dels joves que viuen en municipis del litoral gironí, on el lloguer s’ha disparat. L’augment de demanda dels habitatges d’ús turístic dels darrers mesos, ha fet que els propietaris en treguin molt més rendiment que no pas si el posen de lloguer habitual, tot i que “hi ha més risc d’ocupació”. Des dels consells comarcals reconeixen que és un problema “important” que “no té fàcil solució”. N’ha parlat a l’ACN el president del Consell comarcal, Joan Loureiro.
Els municipis de la Costa Brava han vist com en els darrers mesos ha crescut el nombre de pisos turístics. El motiu és, en bona part, que els propietaris aposten per aquest tipus de lloguer en comptes del de tot l’any perquè en treuen molt més rendiment – en alguns casos fins a quatre o cinc vegades més -. A això cal sumar-hi la major demanda que hi ha des del confinament, on molts ciutadans de zones urbanes han apostat per passar els dies lliures a la Costa Brava en comptes d’anar de viatge.

A més, cal tenir en compte que el pis turístic permet que l’amo el retiri de les pàgines web on l’ofereix quan vulgui, i el torni a tenir a la seva disposició. D’aquesta manera, no té un contracte que el lligui amb els inquilins i que sol estar entre els tres i cinc anys.

Tot plegat ha generat més dificultats pels joves d’aquestes localitats. Si ja era prou complicat que poguessin emancipar-se, ara s’hi afegeix aquest problema. El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro, explica a la comarca el turisme és “molt potent” i gairebé “no existeix” el lloguer d’habitatge de primera residència o és molt car. “Cal tenir en compte que en moltes ocasions els joves són els que tenen recursos econòmics més limitats”, assenyala Loureiro.

També a l’interior

Malgrat que aquesta problemàtica s’ha deixat notar especialment durant aquesta primavera i estiu a zones de la Costa Brava com Begur, localitats costaneres de Palafrugell, Platja d’Aro o Tossa de Mar, Loureiro explica que el problema s’està traslladant també a l’interior. El president del CCBE remarca que en pobles de segona línia s’estan trobant que no hi ha oferta de pisos de lloguer habitual, i en canvi, ha augmentat el turístic.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Begur obre dues subvencions per modernitzar botigues i terrasses

Les sol·licituds s’hauran de formalitzar al Registre d’Entrada de l’Ajuntament de Begur del 8 al 26 de març

Altres notícies