13.2 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

El Consell Comarcal del Baix Empordà aposta per l’ús de la bicicleta

El Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar l'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025 que promou l'augment de l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Consell Comarcal del Baix Empordà s’adhereix a l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025, aprovat el passat 5 de novembre pel Govern de la Generalitat. Sota el lema “Fes-li lloc a la bici”, es recullen una vuitantena d’accions perquè la bicicleta contribueixi a crear una societat més sostenible i saludable.

Entre els principals objectius hi ha augmentar la quota modal de la bicicleta en la mobilitat quotidiana a Catalunya i reduir les emissions de CO2, juntament amb la promoció de formes de turisme i oci més sostenibles.

El document es basa en les jornades participatives i les sessions de treball dutes a terme en el marc de la Mesa de la Bicicleta des de l’any 2018, en què han participat més de 350 persones representants de les diferents administracions i entitats del món de la bici.

Des del Departament de Territori i Sostenibilitat han explicat que “la promoció de la bicicleta està alineada amb gran part dels objectius de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible de les nostres ciutats i comunitats: combatre el canvi climàtic, generar salut i benestar a la població i el desenvolupament de serveis de transport i turisme sostenibles, entre d’altres”.

El full de ruta establert està ara obert a l’adhesió de la resta d’administracions, institucions, empreses i organismes amb incidència en les polítiques en favor de la bicicleta. També els municipis, com és el cas de Palafrugell que ja fa mesos que treballa amb la voluntat de revisar el pla de mobilitat per promoure la bicicleta i disminuir l’ús del cotxe.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -