24.4 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

Continuïtat a la Diputació de Girona: Miquel Noguer (JxCat) seguirà de president i Pau Presas (ERC) de vicepresident

Les dues formacions mantindran la línia de treball de l'anterior mandat, Junts portarà el Xaloc i Esquerra el Dipsalut

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

JxCat i ERC aposten per un govern continuista al capdavant de la Diputació de Girona. Després que tots els ajuntaments ja s’hagin constituït, i en breu sigui el torn dels consells comarcals, els dos partits han fet públics més detalls del pacte que van segellar després del 28-M. L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, tornarà a ocupar la presidència de la Diputació, i el mateix passarà amb Pau Presas, el nou alcalde de Cassà de la Selva (Gironès), que es mantindrà com a vicepresident. L’acord entre Junts i Esquerra, destaquen els dos partits en un comunicat, “manté la línia del mandat anterior” i preveu que dues vicepresidències sigui per a Junts, i les altres dues per a ERC.

En aquest sentit, es crearan quatre comissions informatives. Les presidiran els vicepresidents o vicepresidentes i seran molt similars a les que ja hi ha hagut durant el mandat 2019-2023. Pau Presas s’encarregarà d’Hisenda, Administració, Promoció Econòmica i Cooperació Local. A més d’aquesta, Esquerra també tindrà Acció Social, i Salut Pública, amb Educació i Joventut.

Per la seva banda, JxCat tindrà Cultura, Noves Tecnologies i Esports i la comissió de Territori i Sostenibilitat. Pel que fa als dos principals organismes autònoms de la Diputació, novament, les formacions han apostat per la continuïtat. Junts seguirà al capdavant del Xaloc (la xarxa local de tributs) i ERC continuarà al càrrec del Dipsalut (l’agència de salut pública.

Noguer, com a president de la corporació, ho serà també del Patronat de Turisme i del Consorci d’Aigües Girona Costa Brava. El repartiment del cartipàs serà similar al que ja hi hagut durant aquesta legislatura i es concretarà al ple que la Diputació de Girona preveu celebrar a finals de mes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les estafes per internet es dupliquen a les comarques gironines els últims cinc anys arribant a produir-se’n 23 al dia

Les estafes a través d’internet a la Regió Policial de Girona s’han duplicat els darrers cinc anys. En concret i segons el registre dels Mossos d’Esquadra, s’ha passat de 4.248 delictes d’aquest tipus el 2018 a un total de 8.479 l’any passat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -