10.2 C
Pals
Divendres, 5 març 2021

COVID-19 al Baix Empordà, segona comarca amb la taxa de PCR positives més alta de tot Catalunya

La situació del coronavirus al Baix Empordà empitjora després que la comarca tingui una de cada cinc PCR positiva i Palafrugell sigui el segon municipi de Catalunya amb risc de rebrot més alt

El més llegit

MAPA: Com avança la vacunació al Baix Empordà, municipi a municipi

Les campanyes de vacunació segueixen avançant. Aquesta setmana ja s’ha començat a vacunar a ciutadans de més de 80 anys al mateix temps que també s’administren les dosis d’AstraZeneca als docents de menys de 55 anys. Fem un repàs de com està la situació al Baix Empordà.

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

Francesc Ferrer: “Si el Club Llagostera jugués a l’Estartit, generaria molts avantatges pel municipi”

El Club Llagostera Costa Brava podria jugar a l'Estartit com a seu fixa. Es trata d'un tema molt embrionari...

Compartim-nos, cuidem-nos

Des de ja fa un temps, en les trobades casuals amb amics, un tret comú en les converses ja...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

La comarca del Baix Empordà es troba en una situació crítica arran de la segona onada del coronavirus a Catalunya. Les últimes dades facilitades pel Departament de Salut mostren com el risc de rebrot de coronavirus al Baix Empordà se situa en els 658,71 punts, i la taxa de PCR positives és del 18,54%; un 1,31% menys que Pla de l’Estany, la comarca amb la xifra de tests positius més alta de Catalunya.

De fet, en aquesta última setmana, s’han realitzat 1.773 PCR a la comarca on actualment hi ha una velocitat de reproducció (Rt) d’1,71; la mitjana a Catalunya és d’1,28 Rt. El risc de rebrot de coronvirus al Baix Empordà ha augmentat en només cinc dies en gairebé 200 punts, des dels 472 i lluny dels 139 punts que hi havia la setmana de l’1 d’octubre.

Palafrugell, el segon municipi amb més risc de rebrot de COVID-19 de Catalunya

Amb un risc de rebrot de 1.223,34, Palafrugell se situa com el segon municipi amb més risc de rebrot de Catalunya, per darrere de Manlleu amb una xifra de 1.260,43. De fet però, la Rt de la vila baix-empordanesa és de 2,31; és a dir, cada infectat amb COVID-19 transmet el virus a més de dues persones. Concretament, la tercera Rt en l’àmbit municipal de tot Catalunya.

De fet, Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, explicava a l’emissora municipal que la situació és anormal i que hi ha uns “números preocupants”. Tot i això, assegura que el consistori ha posat a disposició els mitjans necessaris als equips mèdics.

Un altre dels municipis del Baix Empordà amb dades de la Generalitat és Sant Feliu de Guíxols, allà el risc de rebrot és de 593,16 punts amb una RT d’1,73. Tot i que les dades són més baixes que a Palafrugell, l’índex de creixement potencial (EPG) s’ha doblat en només una setmana des dels 298,09 punts.

En canvi, la Generalitat no facilita dades d’altres indrets de la comarca com sí que ho fa el portal del coronavirus del 324, on allà situen la Bisbal d’Empordà en un índex de risc de 3.179,85 i una taxa de reproducció del virus de 4,15.

Molta transmissió i gent asimptomàtica de coronavirus al Baix Empordà

La situació del creixement del coronavirus al Baix Empordà és a causa de la forta transmissió que hi ha a la comarca com també de la gent asimptomàtica encara sense cap PCR. En una entrevista a Ràdio Palamós, Anna Ribera, directora assistencial de l’Hospital de Palamós, ha assegurat que el percentatge de PCR positiu és molt alt.

Per tal de contenir el risc de contagi del coronavirus, l’Hospital de Palamós ja ha activat noves restriccions per als acompanyants, segons ha anunciat l’emissora palamosina aquest dimarts. A partir d’ara, hi haurà limitació pel que fa als acompanyants i algunes operacions o diagnòstics que no siguin urgents es posposaran a causa de la situació actual pel coronavirus al Baix Empordà.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

OR estrenen ‘Respirar’ en col·laboració de Joan Dausà i Ombra

Els OR (O-ERRA) acaben de presentar ‘Respirar’ en col·laboració de Joan Dausà i Mireia Flores (OMBRA) i que és el segon senzill del disc “Imaginari”. La cançó està inspirada en la crisi de refugiats que pateix Europa en els darrers anys i conviden a posar-se en la pell de la persona que fuig de la…

Altres notícies