8.3 C
Pals
Divendres, 5 març 2021

El Consell Comarcal aprova projectes socials per als col·lectius més vulnerables

Destaca un conveni contra la violència de gènere

El més llegit

MAPA: Com avança la vacunació al Baix Empordà, municipi a municipi

Les campanyes de vacunació segueixen avançant. Aquesta setmana ja s’ha començat a vacunar a ciutadans de més de 80 anys al mateix temps que també s’administren les dosis d’AstraZeneca als docents de menys de 55 anys. Fem un repàs de com està la situació al Baix Empordà.

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

Francesc Ferrer: “Si el Club Llagostera jugués a l’Estartit, generaria molts avantatges pel municipi”

El Club Llagostera Costa Brava podria jugar a l'Estartit com a seu fixa. Es trata d'un tema molt embrionari...

Compartim-nos, cuidem-nos

Des de ja fa un temps, en les trobades casuals amb amics, un tret comú en les converses ja...
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

El ple del Consell Comarcal celebrat ahir  dilluns va aprovar nous projectes socials per als col·lectius vulnerables i va actualitzar algunes ordenances fiscals que havien quedat obsoletes.

Un dels projectes aprovat va ésser  “En crisi, Transformem la realitat – Projecte Benestar i Comunitat Baix Empordà” amb un pressupost de més de 200.000 i subvencionat per Dipsalut.

També es va aprovar la pròrroga i modificació del conveni de col·laboració entre el Departament de Treball, afers Socials i Famílies i el Consell Comarcal del Baix Empordà, per a la prestació del servei ocupacional d’inserció per a persones amb discapacitat intel·lectual, a Sant Feliu de Guíxols i Palafrugell.

Pel que fa a la violència de gènere, es posarà en marxa un servei d’Informació i Atenció a les Dones i es desenvoluparan polítiques de gènere. A més, es va aprovar el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Platja d’Aro pel servei d’Atenció Psicològica de l’Àrea d’Atenció a la Família a l’EBAS de Platja d’Aro.

Finalment, es van aprovar noves ordenances fiscals que regulen i actualitzen les taxes comarcals per adaptar-se a la nova cartera de serveis. Aquestes modificacions permeten regular i donar cobertura a noves necessitats esdevingudes entre el 2016 i l’exercici actual.

Les ordenances afectades són:

  • La general de gestió i de recaptació dels ingressos de dret públic municipals
  • Les taxes per a la prestació dels serveis d’assistència als municipis i de gestió tributària
  • Es deroga l’ordenança fiscal número 5, atès que estava obsoleta i en desús.

 

També es va aprovar una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita al Molt Honorable President de la Generalitat, Quim Torra.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

OR estrenen ‘Respirar’ en col·laboració de Joan Dausà i Ombra

Els OR (O-ERRA) acaben de presentar ‘Respirar’ en col·laboració de Joan Dausà i Mireia Flores (OMBRA) i que és el segon senzill del disc “Imaginari”. La cançó està inspirada en la crisi de refugiats que pateix Europa en els darrers anys i conviden a posar-se en la pell de la persona que fuig de la…

Altres notícies