14.4 C
Pals
Dijous, 28 octubre 2021
- Publicitat -

La memòria històrica al centre del ple de la Diputació de Girona

El PSC presenta avui una moció per impulsar una taula amb historiadors i tècnics

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Al ple de la Diputació de Girona d’avui dimarts, el grup socialista presentarà una moció per impulsar la memòria històrica.

Segons Nació Digital de Girona, demanen concretament que la Diputació de Girona posi en marxa un estudi general amb una taula que compti amb la presència d’historiadors i tècnics acreditats en la matèria. D’aquesta manera, podran tenir elements d’orientació vàlids sobre les actuacions que cal emprendre a les comarques gironines d’acord amb la Llei de Memòria Democràtica pendent d’aprovació. A més, desitgen que la Diputació de Girona faciliti els tràmits perquè els Ajuntaments gironins puguin beneficiar-se de les subvencions de la Llei de Memòria Històrica de 2007 fins a l’aprovació definitiva de la nova llei de Memòria Democràtica.

Recordem que el Consell de Ministres de l’Estat espanyol va aprovar el 15 de setembre passat l’avantprojecte de llei de Memòria Democràtica. Amb aquesta, l’Estat es farà responsable de la recerca i de l’exhumació de les desenes de milers de persones que continuen avui enterrades als vorals de les carreteres i les fosses comunes després d’haver estat afusellades pel franquisme. A més, anul·larà les sentències emeses pels tribunals de repressió franquistes i il·legalitzarà les fundacions o associacions públiques que facin apologia del franquisme.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Es desbrossen i netegen camins rurals d’accés a la Bisbal, Sant Pol i Castell d’Empordà

S’ha fet desbrossament de diversos camins rurals d’accés a la Bisbal d’Empordà, així com als nuclis de Sant Pol i de Castell d’Empordà. Alhora, també se n’ha netejat els marges per tal que puguin desaiguar correctament.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -