24.1 C
Pals
Dissabte, 28 novembre 2020

L’hospital de Palamós anul·la les operacions demorables a “pacients fràgils” per afrontar la segona onada de COVID-19

El SSIBE ajorna algunes proves a primària i a consultes externes i suspèn els ingressos temporals a Palamós Gent Gran

El més llegit

El TSJC conclou que Torroella de Montgrí va vulnerar la llibertat ideològica denegant el permís per a una carpa a C’s

Confirma la sentència del jutjat contenciós 1 de Girona i imposa 2.000 euros de costes processals a l'ajuntament

Quina presència té el coronavirus a les aigües residuals del Baix Empordà?

Malgrat quan el coronavirus està a l'aigua residual probablement ja no és infecciós, les dades que es recullen poden donar una perspectiva de la situació del virus a la zona.

Activat el pla INUNCAT per la previsió de fort onatge a la Costa Brava

S'activa també una prealerta del pla per fortes ventades, a més a la Costa Brava, on les onades podran superar els quatre metres

La majoria de comerços del Baix Empordà rebutja el Black Friday

Des de l'Associació Oohx!gen de Palafrugell i Montgrí Comerç de Torroella asseguren que la majoria dels seus socis no faran descomptes especials. Des de l'Associació d'Empresaris de Platja d'Aro, diuen que no té sentit fer rebaixes si no tenen clients.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) passa a nivell d’alerta 2 del pla de contingència per fer front a la segona onada de la COVID-19. Segons informen en un comunicat, això afecta a l’activitat demorable tant a atenció primària com a consultes externes i a l’hospital de Palamós. En relació a l’activitat quirúrgica de l’hospital, segons informen en un comunicat, anul·len les intervencions demorables als “pacients fràgils”, que es reprogramaran més endavant, i prioritzen les operacions que no requereixin ingrés hospitalari. Tant a atenció primària com a consultes externes, anul·len les proves o exploracions que comporten més risc per l’ús d’aerosols.

Les mesures també afecten el geriàtric Palamós Gent Gran, on se suspenen els ingressos de pacients temporal.

El SSIBE remarca que aquests mesures es posen en marxa per reduir el risc de contagi als diferents centres assistencials, a pacients i professionals, i per intentar “protegir al màxim” tota l’activitat que es realitza i evitar les demores diagnòstiques i l’impacte en la salut de la població.

En cas que es reprogrami o anul·li alguna visita, els professionals sanitaris es posaran en contacte telefònicament amb els usuaris afectats.

El nivell d’alerta 2 també preveu altres mesures organitzatives per donar resposta a “l’empitjorament notable tant de l’índex de rebrot, com del percentatge de PCR positives sobre el total de persones que es fan aquesta prova”.

A l’hospital de Palamós tanquen l’accés per la planta 0 i s’hi ha d’accedir a través del Carrer Mossèn Gaspar Bosch (planta 2).

En relació als acompanyants i a les visites, al mateix hospital no es permeten acompanyants al servei d’urgències i a consultes externes (amb l’única excepció de menors o persones dependents). Sí que permeten un acompanyant als pacients que estan ingressats a les plantes d’hospitalització en l’horari de 12.30 a 15 i de 18.30 a 21.30.

A Palamós Gent Gran s’autoritza un acompanyant als residents ingressats en l’horari de 16 a 18, de dilluns i diumenge.

Als CAP i als consultoris locals no es permeten acompanyants, excepte en pacients menors o dependents.

Finalment, seguint el pla, a l’Hospital de Palamós i a Palamós Gent Gran reforçaran formes alternatives de contacte (trucades telefòniques i vídeo trucades) ja sigui per informar sobre l’evolució del pacient al familiar de referència autoritzat o perquè el pacient en aïllament pugui parlar o veure la seva família.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

A la Bisbal d’Empordà, el 60 % dels residus no es reciclen

Cada bisbalenc/a genera una mitjana de 1,4 Kg de residus al dia i en un any la població total...

El Museu de la Mediterrània inaugura, en streaming, l’exposició de l’Any Palmira Jaquetti

Palmira Jaquetti és una de les moltes dones que, des d’un anonimat encara vigent, van contribuir a millorar el nivell cultural del país a partir de les seves inquietuds musicals, literàries, pedagògiques i humanístiques en general

Dissabte de llevantada. Diumenge torna el sol, però encara amb mar alterada

Episodi de llevant amb vent, alteració marítima i pluja que pot acumular quantitats de fins a 100 mm en 24h. Localment es pot prodir algun xàfec tempestuós i el vent bufarà amb cops que poden superar els 70 km/h. Diumenge millora l'estat del cel amb més sol però encara mala mar.

Activat el pla INUNCAT per la previsió de fort onatge a la Costa Brava

S'activa també una prealerta del pla per fortes ventades, a més a la Costa Brava, on les onades podran superar els quatre metres

La Generalitat incrementa l’aportació del PUOSC i destinarà 8,4MEUR al Baix Empordà fins al 2024

L'Alt Empordà concentra més d'un terç de la inversió seguit del Baix Empordà, el Gironès i el Ripollès

Altres notícies