15.7 C
Pals
Divendres, 26 febrer 2021

Cruïlles posa tanques i panells informatius a la llera del Daró per evitar el pas de vehicles

L'objectiu és preservar la fauna i l'ecosistema fluvial

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

Detenen tres joves per destrossar una casa que ocupaven i entrar a robar a la del costat

Els Mossos els relacionen amb un assalt en una casa de colònies de Torroella de Montgrí

El CSIF demanda l’ajuntament de St. Feliu de Guíxols

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha actuat per defensar un funcionari a qui no se li reconeix la tasca de suplència

L’alcalde de Palamós respon als ecologistes: el model actual del camí de ronda és l’únic possible

Es posarà sauló compactat en algun tram del camí i s'ha canviat una petita traça del camí que passava per l'aparcament de la Pineda d'en Gori, que desapareixerà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

El Consorci de les Gavarres i l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura ha acordat la instal·lació de tanques i panells informatius a la zona de la Palanca de Cruïlles per restringir el pas de vehicles motoritzats per la llera del riu Daró. L’objectiu és evitar que ocasionin danys a l’ecosistema fluvial i a la seva fauna aquàtica i de ribera. La iniciativa, que s’emmarca en el projecte ‘Escanyats’, busca evitar els usos que el malmeten com la recollida irregular de sediments, sorres i graves per a la construcció i arranjament de camions així com l’abocament de residus d’obres però també l’entrada de cotxes i motos.
El riu Daró és un dels pocs rius mediterranis de terra baixa ben conservat que queda al nord de Catalunya. A això, s’hi suma el gran interès ecològic que té per l’existència d’hàbitats i espècies escassos i d’interès per la conservació. En aquest sentit, l’actuació s’ha fet amb l’objectiu de fer un control intensiu de la fauna aquàtica exòtica d’aquest tram, conservar i recuperar espècies amenaçades de fauna aquàtica, així com hàbitats d’interès comunitàries. L’actuació s’ha fet en paral·lel a la restauració ecològica i paisatgística de ribes i riberes del Daró.

El projecte ‘Escanyagats’ se centra principalment en la conservació de les rieres mediterrànies de les comarques gironines. També pretén establir un vincle amb la ciutadania, creant grups de voluntariat estables per sensibilitzar i divulgar la riquesa dels hàbitats aquàtics de l’espinós i altra fauna aquàtica amenaçada, com ara el gripau d’esperon, el tritó verd i el tritó palmat.
Text

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Bruno Mars anuncia Silk Sonic, un nou projecte amb Anderson .Paak

Fa anys que els seguidors de Bruno Mars esperen un nou treball del músic i avui l’han fet tendència a la xarxa després que el cantant hagi anunciat Silk Sonic, un nou projecte que l’unirà amb Anderson .Paak en un nou disc que comptarà amb el baixista Bootsy Collins, que va saltar a la fama…

Altres notícies