Cyprus Art

Dissabte es va inaugurar a Pals una exposició de joieria contemporània al nou espai que la companyia Cyprus Art Services té al centre de Pals. La mostra recull més de seixanta peces úniques de les darreres col·leccions de Agustina Ros, Angela Malhües, Wanshu Li, Jordi Aparicio i Juanjo García.

Aquests artistes presenten les seves darreres propostes artístiques a través de les quals han investigat i experimentat amb diferents materials i processos creatius. A la mostra es poden veure collars, arracades, penjolls, i anells artesans fets amb materials reciclats com el vidre, fusta, plata, cuir i metalls nobles.

Enric Casanovas, director de Cyprus Art Services vol «apropar al públic un mercat en auge, que encara es manté a petita escala, molt semblant al mercat de l’art, i que esdevé una fusió perfecte entre l’art, el disseny i l’artesania»

Agustina Ros, artista argentina, presenta «Gold & Old Reflection», una obra que que busca combinar, a través del vidre, la sensibilitat de l’art i la resolució del disseny. La seva joieria està elaborada amb vidre de borosilicat, modelada i bufada de manera artesanal. Algunes peces es treballen amb fums de metall fi (or i plata), tallats i polits.

La xilena Angela Malhües presenta “Las Caras de Violeta“. Des de l’any 2010 treballa en el Taller Atmapu, un projecte realitzat amb el seu company, amb la intenció de reinterpretar la joieria ètnica del seu país. La creadora xilena elabora peces úniques, totes fetes a mà. El tema principal del seu treball és la identitat i el paper de les dones en la cultura Maputxe. La proposta de desenvolupament artístic es basa en rituals i símbols, reflexiona sobre l’ocultació i les arrels ètniques al seu país.

També es podrà veure una mostra de la guanyadora de la fira internacional JOYA BARCELONA 2017, Wanshu Li. L’artista xinesa presenta «Go wit the globe», una sèrie de joies on se centra a explorar l’experiència multisensorial i fer peces tàctils i usables, que impliquen experiències sensorials diferents, com ara la visió, el so i el tacte. La inspiració per a la sèrie de joies “Go with the Glow” prové de la captura de moments emocionants del món natural.

El malagueny Juanjo García porta «Mares de asfalto». L’artista, que també coqueteja amb la pintura i la música, fusiona les diferents disciplines. Experimenta amb les seves pròpies idees i expressa el seu món interior.

A la mostra, també hi ha espai per a la joiera catalana amb «Ànima & Pell de l’ànima» de Jordi Aparicio. Micromecànic i joier, fusiona les dues disciplines per a crear peces amb vida pròpia.

L’entrada a l’exposició és gratuïta i es pot visitar al nou espai de Cyprus Art Services, al carrer Enginyer Algarra, 30 de Pals de 10 a 2 del migdia i de 5 a 8 del vespre.