9 C
Pals
Dijous, 22 abril 2021
- Publicitat -

Mariona Schmid: “Un nen no ha de patir les conseqüències de com està tot. Què més que poder ajudar-los donant-los joguines”

En una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital, la tècnica de Creu Roja Joventut ha explicat com funciona la campanya de recollida de joguines

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Creu Roja Joventut fa més de 25 anys que cada Nadal recull joguines per a què cap nen i nena es quedi sense durant el Nadal. Enguany, a les Comarques Gironines es necessiten 6.300 joguines per a cobrir les necessitats de més de 3.000 nens i nenes de famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. Creu Roja Sant Feliu -Vall d’Aro ja està en marxa per a la campanya, i els seus voluntaris ja han començat a treballar per a què sigui un èxit.

Mariona Schmid, tècnica de Creu Roja Joventut Sant Feliu – Vall d’Aro, ha parlat al Supermatí de Ràdio Capital sobre el funcionament de la campanya i l’impacte que té sobre la població. Des de Creu Roja Joventut es gestiona el tema del voluntariat des dels 8 fins als 30 anys.

 

La campanya va destinada a tota la població infantil, dels 0 als 10 anys, que les seves famílies tenen problemes econòmics. Des de Creu Roja se’ls fan els reis, se’ls regalen joguines. És una campanya que Creu Roja fa a nivell estatal, però que les seccions locals s’adhereixen. Les famílies en situació vulnerable poden demanar les joguines directament a Creu Roja o els Serveis Socials els deriven els casos. Tothom pot col·laborar, sigui amb joguines, amb una aportació econòmica o amb temps

 

Tot i que es paral de la recollida de joguines en temps nadalenc, la Mariona remarca que és una campanya que dura tot l’any. Es fan campanyes de sensibilització a les escoles, i la Creu Roja accepta donacions de joguines durant tot l’any. Per Nadal es reforça la recollida, amb punts a diferents espais com les Biblioteques Municipals, els Centres Cívics, els Serveis Socials, el complex Esportiu La Corxera de Sant Feliu, l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro, la farmàcia Lourdes Fuentes i el Punt d’Igualtat de Santa Cristina d’Aro.

Aquest any, amb les solicituds tancades, s’ha reduït el nombre de famílies que ha demanat aquest servei. Des de Creu Roja volen creure que és per què hi ha menys necessitat. Tot i que sempre falten mans i ajuda, Schmid afirma que a la secció local de Sant feliu – Vall d’Aro, fan moltes accions per recaudar diners per aquesta campanya.

 

Les joguines, han de ser noves, no sexistes i no bèl·liques. El repartiment de joguines es farà el proper 4 de gener a les tres poblacions de la Vall d’Aro.

Escolta l’entrevista sencera aquí

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Anunciada la celebració del V Torneig Internacional de Tennis Femení de la Bisbal

Aquest es durà a terme entre el 9 i el 16 de maig
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -