17.5 C
Pals
Dijous, 28 setembre 2023
- Publicitat -

S’impulsa el projecte de carril bici entre Palafrugell, Calella i Llafranc

L'ajuntament de Palafrugell el vol impulsar amb una subvenció FEDER que ja ha demanat

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La idea és connectar Palafrugell amb els nuclis de Calella i Llafranc i per fer-ho s’ha sol·licitat una subvenció del Fons Europeu de Desenvolupament Regional. L’obra s’executaria l’any 2020 i se li calcula un cost aproximat de 610.495,01€, dels quals un 50% l’assumiria l’Ajuntament.

El projecta situa el carril bici paral·lel a l’autovia i amb un recorregut de 2,543 km. arrencant des de la carretera vella i finalitzarà en l’espai verd del final de l’autovia. Un dels principals objectius és millorar la mobilitat, alhora que fer-la més sostenible i segura augmentant la seguretat dels ciclistes, que avui dia fan aquest recorregut per la mateixa autovia o per la carretera vella.

La creació d’aquest carril bici facilita que els usuaris de la bici puguin circular amb comoditat i seguretat des de Palafrugell fins a Calella de Palafrugell, que és el nucli amb més pes del municipi després de Palafrugell i l’enclavament costaner amb més població durant els mesos de l’estiu. A més, la proximitat amb Llafranc fa que aquests dos nuclis formin un continu urbà que, gràcies a les platges i al turisme a l’estiu dupliquen entre els dos la població resident al municipi, arribant als 49.000 habitants.

Aquest projecte neix arran del Pla Director de la Bicicleta, presentat recentment per l’Ajuntament que pretén connectar amb vies pedalables els diferents nuclis que té el municipi de Palafrugell i Llafranc sobretot, ja que és on hi ha més viatges.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Temps assolellat i ambient diürn calorós

Sense novetats a la previsió un dia més continua l'estabilitat meteorològica amb predomini del temps assolellat, matí fresc i ambient càlid o calorós durant el dia.
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -