22.3 C
Pals
Dimarts, 19 octubre 2021
- Publicitat -

Les dades de la covid s’estabilitzen al Baix Empordà després de superar el pic de la cinquena onada

El pic de la cinquena onada de la pandèmia va tenir lloc entre finals de juliol i principis d'agost, i des de llavors la situació s'ha anat estabilitzant. Al Baix Empordà, el nombre de casos confirmats va a la baixa des de la segona setmana d'agost. 

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El pic de la cinquena onada de la pandèmia va tenir lloc entre finals de juliol i principis d’agost, i des de llavors la situació s’ha anat estabilitzant. Al Baix Empordà, el nombre de casos confirmats va a la baixa des de la segona setmana d’agost.

Ara mateix, el risc de rebrot a la comarca és de 142 punts, i la taxa de reproducció de 0,83. Són dades molt positives tenint en compte que la taxa de reproducció va arribar a ser de 4,39 al mes de juliol. Pel que fa al nombre de casos detectats, la setmana passada es van registrar 95 positius (lluny dels més de 900 detectats en el pic de la cinquena onada). Això, en relació amb els testos fets, dóna un percentatge de positivitat de 5,26%.

Per una altra banda, hi ha la vacunació, que segueix avançant. El 69,1% dels baixempordanesos/es ja han rebut una primera dosi de la vacuna, mentre que el 63,5% ja compten amb la pauta completa. Les últimes franges en poder accedir a les vacunes han sigut els joves menors de 18 anys. Actualment, el 63,7% de persones d’entre 16 i 19 anys i el 51,6% d’entre 12 i 15 anys del Baix Empordà ja han rebut la primera dosi. Finalment, a tot Catalunya, el 72% de la població ja ha rebut una primera dosi.

Noves jornades de vacunació al Baix Empordà

En els propers dies, es vol seguir augmentant aquest percentatge de vacunats i, per tant, la cobertura global contra la covid. És per això que el Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà han anunciat noves jornades de vacunació sense cita prèvia a diferents punts de la comarca:

  • Torroella de Montgrí: 2 de setembre, 7 de setembre, 9 de setembre, 14 de setembre.
  • La Bisbal d’Empordà: 8 de setembre
  • Palafrugell: 2 de setembre, 9 de setembre, 14 de setembre.
  • Palamós: 6 de setembre, 15 de setembre.
  • Sant Antoni de Calonge: 2 de setembre, 6 de setembre, 7 de setembre, 8 de setembre, 9 de setembre, 10 de setembre, 11 de setembre, 13 de setembre.

 

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lluís Puig, alcalde de Palamós, deixa en l’aire si es presentarà o no a les properes eleccions municipals

Des de l'executiu local d'ERC de Palamós s'està treballant en la possibilitat de buscar-li un relleu de cares als propers comicis municipals. No obstant, Puig explica que està disposat a continuar si és necessari.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -