11.5 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

David Catà: “No es pot comparar el mercat que hi havia abans amb el que hi ha actualment”

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
David Catà: "No es pot comparar el mercat que hi havia abans amb el que hi ha actualment"
Loading
/

Ja fa més de 700 anys que el Jaume II va atorgar a la vila de la Bisbal el privilegi de la celebració d’un mercat setmanal els divendres. Aquest punt d’interès econòmic i social encara batega cada divendres al municipi. Per això, el dinamitzador de la Federació de Comerç de la Bisbal d’Empordà, David Catà, ens ha explicat algunes de les activitats i actes per commemorar aquest aniversari.

Els comerços de la Bisbal s’han volgut sumar a la celebració d’aquest 700è aniversari del Mercat perquè, segons David Catà, hi tenen una relació estreta. A més, el dinamitzador de la federació de comerç explica que tant el mercat com els comerços del municipi es nodreixen d’aquests visitants.

Les activitats van començar el passat mes de març i s’allargaran fins el març de 2023. Una de les activitats és un recull fotogràfic que es pot visitar als diferents comerços de la Bisbal. Durant el mes de novembre aquestes imatges es traslladaran a Les Voltes. En aquestes imatges podem apreciar l’evolució conjunta que ha fet el mercat amb la societat. A més, David Catà explica que s’hi poden apreciar les diferències del mercat actual amb les de principis del segle XX.

Una de les altres iniciatives son les receptes que es proposen de manera setmanal a les xarxes socials de la Federació de Comerç de la Bisbal. Aquestes receptes les proposen els comerços que formen part d’aquesta federació i es fan amb productes que podem trobar directament al mercat de la Bisbal. David Catà explica que ho fan per fomentar el comerç de proximitat i el consum de producte ecològic.

A més, es fa cuina de mercat en directe. Es faran cinc showccokings en directe i els restauradors de la Bisbal fan una recepta en directe amb productes de mercat i de proximitat. A més, se serveix en un plat únic de ceràmica creat especialment per l’ocasió i per commemorar aquest 700è aniversari.

David Catà és conscient que la societat ha canviat molt en els últims anys i que no poden lluitar contra l’aparició de les grans superfícies. Tot i això, poden complementar els serveis que ofereixen amb aquests productes de proximitat i ecològics.

Les activitats com les receptes o les iniciatives per fomentar la compra a granel al municipi estan sent molt ben rebudes pels ciutadans de la Bisbal. La intenció és posar en valor els productes de proximitat i els productes ecològics.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios