17.1 C
Pals
Divendres, 14 maig 2021
- Publicitat -

Begur inicia una campanya de cens i identificació d’animals domèstics i companyia

El més llegit

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Aquest mes de febrer la Policia Local de Begur inicia al municipi la nova campanya de cens i identificació d’animals domèstics i de companyia. La crida estarà vigent des del 22 de febrer fins al 31 de març i serà totalment gratuïta per als veïns i veïnes.

Així, totes aquelles persones que hagin de prendre part de la campanya cal que s’adrecin prèviament a la Policia Local, de dilluns a divendres, de 08.30 a 14 h. En el moment de formalitzar el cens i identificació dels animals caldrà presentar la següent documentació:

. Targeta sanitària de l’animal.

. DNI del propietari.

. Número de xip.

En el cas que de ser propietari d’un gos considerat de raça perillosa (Akita Inu, Terrier d’Stanffordshire Americà, Bullmastiff, Doberman, Dog Argentí, Dog de Burdeos, Fila Bresiler, Mastí Napolità, Pitbull Terrier, Presa Canari, Rottweiler, Bul Terrier d’Stanffordshire, Tosa Inu o Japonès, i tots els encreuaments d’aquestes races), en el moment de formalitzar el cens i identificació també caldrà entregar els següents documents:

. Targeta sanitària de l’animal

. DNI del propietari (major d’edat)

. Pòlissa d’assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers amb una cobertura no inferior a 150.253€

. Declaració de responsabilitat que el propietari no ha estat sancionat en matèria d’animals

. Certificat de penals

. Certificat de capacitat física i aptitud psicològica

Cal recordar que també tenen la consideració d’animals de perillositat aquells que han tingut episodis d’agressions a persones o animals. En aquest cas, caldrà sol·licitar la llicència de conducció d’animals perillosos.

Per què haig de censar el meu animal de companyia?

Segons l’ordenança municipal, els animals que s’han d’identificar de forma obligatòria a Begur i a Esclanyà són els gossos, gats i fures. No identificar-los amb xip, doncs, constitueix una infracció sancionable.

A més, identificar i censar els animals de companyia, a banda de ser obligatori, també comporta diversos avantatges:

. En cas de pèrdua o robatori de l’animal, se’n facilita la recuperació

. Permet garantir el control dels gossos potencialment perillosos o estar informat en cas de campanyes sanitàries obligatòries o nous serveis o millores per als animals de companyia al municipi.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Palamós acollirà demà dissabte la 2a edició de la Fira del Disc Antic

L'activitat comptarà amb un total de 25 expositors d’arreu de Catalunya i és organitzada per l'entitat palamosina AMS Club de Fans 60's, 70's 80's. L'activitat es complementarà amb la participació de tres discjòqueis que havien treballat en discoteques i sales de festa de la Costa Brava, i que durant tota la jornada punxaran música.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -