20.2 C
Pals
Dilluns, 18 octubre 2021
- Publicitat -

La Bisbal celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna adaptada a la pandèmia

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Avui diumenge 21 de febrer s’ha dut a terme el Dia Internacional de la Llengua Materna. És un dia en què es commemora i s’intenta visibilitzar la pluralitat i la riquesa lingüística. A la Bisbal, com el darrer any, s’ha preparat una iniciativa per reivindicar l’existència de les diverses llengües que es parlen al municipi, que són més de 50.

Enguany, seguint els protocols sanitaris del PROCICAT, l’organització de l’esdeveniment ha hagut de renunciar a fer una trobada presencial, però s’han programat dues accions complementàries i organitzades pels diferents organismes que componen l’Itinerari d’Acollida Lingüística de la Bisbal d’Empordà.

La primera iniciativa és l’elaboració d’un vídeo, protagonitzat pels alumnes dels diferents projectes d’aprenentatge de la llengua (TALC de Càrites, alfabetització de l’Àrea d’Ensenyament, Oficina de Català, SIE de Càrites, Reforça’t i Reset, i el Taller d’acompanyament a l’estudi del convent) en què es poden escoltar les seves llengües maternes. A continuació es pot veure el vídeo:

D’altra banda, la segona acció ve impulsada per uns cartells dissenyats per l’artista Sarai Alemany, en els quals es convida a tots els habitants de la Bisbal a escriure una paraula en la seva llengua materna. I amb aquesta activitat col·laborativa es podrà recollir un testimoni gràfic de la pluralitat lingüística del municipi. Cal mencionar que aquests cartells estaran penjats durant una setmana, del 22 al 28 de febrer, a les dependències municipals, les escoles, comerços, etc.

A continuació es pot veure un dels cartells:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sardines cada vegada més petites

Les sardines que es capturen a la costa catalana cada vegada son més petites, més joves i amb una salut empitjorada, segons un estudi de la UdG
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -