18.1 C
Pals
Dilluns, 27 maig 2024
- Publicitat -

“Fa anys que els delictes disminueixen a Palafrugell, no és més insegur que altres municipis”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
"Fa anys que els delictes disminueixen a Palafrugell, no és més insegur que altres municipis"
Loading
/

Fotografia: cap de la Policia Local de Palafrugell, David Puertas

Aquest dilluns la Policia Local de Palafrugell va fer una detenció amb un operatiu de paisà. Van detenir el l’home que havia comès sis robatoris comerços del centre de Palafrugell. Per parlar sobre aquesta detenció i altres temes relacionats amb el municipi, ahir van passar pel Supermatí el cap de la Policia Local, David Puertas, i el caporal de Seguretat Ciutadana, Eduard Castelló.

Els agents van explicar que des del primer moment que van rebre la denúncia del primer robatori, van pensar que podia tractar-se d’un cas reincident. És per això que van començar a fer presència el centre del municipi i a enviar agents de paisà.

Eduard Castelló va apuntar també que la detenció va ser possible gràcies a les càmeres de seguretat de dos negocis del centre. És per això que van agrair la seva col·laboració i van destacar la importància de crear sinergies amb els ciutadans de Palafrugell. 

Malgrat que és cert que en els últims mesos s’han detectat molts robatoris de Palafrugell, els agents van voler destacar que no és un municipi insegur. Van explicar que es tracta d’una qüestió de sensacions: asseguren que en els últims temps amb les xarxes socials i els mitjans de comunicació hi ha més sensació d’inseguretat però que això no es tradueix en dades estadísticament. Ho explica David Puertas. 

Delictes sexuals i tràfic de drogues

Durant l’entrevista també vam parlar amb els agents sobre altres problemes bastant preocupants en la societat actual. Un d’ells és dels delictes sexuals, que com vam explicar ahir ràdio capital han augmentat bastant respecte els anys anteriors de manera general. 

En el cas concret de Palafrugell, els agents van detallar que, efectivament, el nombre de delictes sexuals també ha augmentat. Tot i això, asseguren que es tracta d’un increment lleuger

Finalment, pel que fa al tema del tràfic de marihuana, David Puertas va destacar que les actes referents a temes de drogues han augmentat respecte l’any passat. Assegura que això és una mostra del que passa als carrers.

El cap de la Policia Local de Palafrugell, David Puertas, en directe des de l’estudi Juli Pedrero al Centre Comercial Cavallers
El caporal de Seguretat Ciutadana de Palafrugell, Eduard Castelló, en directe des de l’estudi Juli Pedrero al Centre Comercial Cavallers

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios