15.6 C
Pals
Diumenge, 18 abril 2021
- Publicitat -

Demà s’activa el nivell 1 de perill d’incendi forestal al Baix Empordà

En el cas de l'Alt Empordà, s'ha establert nivell 2.

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha establert a tot Catalunya diversos nivells de perill d’incendi forestal, degut a l’increment de les temperatures, que arriben als 40 graus a l’interior i humitats relatives per sota del 20%. En el cas del Baix Empordà, el nivell és 1, sent el 0 el més baix i el 3 el més alt. En el cas de l’Alt Empordà, s’ha establert nivell 2.
El cos d’Agents Rurals conjuntament amb Mossos i  ADF efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat. Es farà un control pel molt alt risc d’incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d’incendi.
El Pla Alfa i el nivell d’actuació del cos d’Agents Rurals corresponent es motiva en funció del mapa diari del perill d’incendis forestals i altres eines d’anàlisi de la situació meteorològica i de la disponibilitat dels combustibles forestals.
L’activació del nivell 3 del Pla Alfa pot comportar la restricció d’accessos als massissos forestals  afectats i zones predeterminades
Seguidament, consells i recomanacions del Departament: Els 90% dels incendis forestals  s’originen  com a conseqüència de l’activitat humana, ja sigui de forma accidental o per imprudències. Per minimitzar el perill d’incendi  des del Departament d’Agricultura s’aconsella:
  • Evitar la freqüentació de les zones forestals durant les hores de màxima insolació
  • Evitar la circulació de vehicles a motor i l’ús de maquinaria por de zones  forestals en la franja horària  compresa entre les 13  i les 18  hores.
  • No utilitzar bufadors,  serres radials  o altres eines que puguin general guspires o  sobreescalfaments.
  • En els treballs de la sega, es recomana aturar l’activitat entre les 14 i les 18 hores
  • En cas de detectar una columna de fum prop del bosc  o qualsevol conducta que pugui comportar perill d’incendi forestal  comunicar-ho de forma immediata a través del telèfon 112
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Primera Llista – 17 abril 2021

Les 40 cançons més importants de la setmana amb en Marc Clapés.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -