13.7 C
Pals
Dissabte, 2 març 2024
- Publicitat -

Denuncien 6 persones per fer la via ferrada de Sant Feliu tancada per la protecció del corb marí emplomallat

Els Agents Rurals demanen que es respectin les regulacions per fauna i/o flora amenaçada i informar-se abans de fer una via ferrada

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El cos d’Agents Rurals ha denunciat a sis persones per no respectar el segon tram d’accés a la via ferrada de la cala del Molí a Sant Feliu de Guíxols. Aquest tram de l’Espai d’Interès Natural (EIN) Massís de les Cadiretes es troba temporalment tancat per a la protecció de la nidificació i cria dels exemplars de corb marí emplomallat (Phalacrocorax aristotelis) que hi ha en aquest indret de la Costa Brava.

El tancament d’aquest tram, que segons apunten des del cos d’Agents Rurals està degudament senyalitzat, va començar el dia 1 de desembre de 2023 i està previst que acabi quan no hi hagi afectació per als corbs marins emplomallats que hi crien. Està previst que això passi cap a finals de maig d’enguany. Per això, els Agents Rurals intensifiquen la vigilància per protegir l’indret en aquest període.

Aquestes inspeccions d’activitats relacionades amb l’escalada serveixen per controlar que es respecten les prohibicions d’accés establertes per a la protecció de la nidificació d’espècies protegides. Aquest tipus de pràctica prop d’un niu pot causar el fracàs reproductor. Els sorolls i la caiguda de roques poden espantar els adults. En conseqüència els polls no podrien sobreviure ja que en depenen, entre d’altres, per a la regulació de la seva temperatura.

Les bones pràctiques segons els Agents Rurals

Per evitar situacions com aquestes i poder fer vies ferrades amb el màxim respecte pel medi natural, els Agents Rurals recomanen seguir sis pràctiques. La primera és respectar les regulacions per fauna i/o flora amenaçada. També es recomana informar el Cos d’Agents Rurals si es detecta gent practicant vies ferrades en sectors i/o èpoques prohibides; minimitzar el soroll i poder gaudir dels sons de la natura.

A més, es demana evitar deixar material a la zona o embrutar la roca, a més d’endur-se la brossa de la zona. Finalment, recomanen informar-se abans de fer una via ferrada si hi ha una figura de protecció a la seu de l’òrgan gestor.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Bisbal plora la mort de Maria Dolors Figueras i Bruguera

Tot l’equip de Ràdio Capital ens sumem a les mostres de condol i enviem tot el suport a la periodista i col·laboradora del mitjà, Anna Salvadó, filla de la Dolors.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -