13.7 C
Pals
Dissabte, 2 març 2024
- Publicitat -

Begur limita l’ús de l’aigua en 138 litres per habitant per reduir “de forma dràstica” el consum

El consistori vol mirar de reduir el consum d'aigua que ara se situa aproximadament als 500 litres per habitant i dia

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Begur ha decidit fixar el topall de consum domèstic d’aigua en 138 litres per habitant i dia. Amb aquesta reducció dràstica del consum d’aigua, el consistori vol reduir la xifra de consum per habitant i dia que actualment se situa vora els 500 litres. Aquestes decisions han arribat després que divendres passat es declarés la fase d’emergència al sistema Ter-Llobregat.

Aquest conjunt de mesures vol donar compliment al decret de l’Agència Catalana de l’Aigua i que, a més, vol establir normes addicionals per frenar els alts consums del municipi. Entre les mesures destacades, a part del topall en el consum d’aigua, s’imposen restriccions a les piscines, on només es permet el reompliment parcial amb aigua; en el reg de les zones verdes i els jardins, on només es permet el reg de supervivència amb aigua regenerada o freàtica; la neteja de vehicles i carrers, que només permet la neteja en establiments comercials de neteja de vehicles amb recirculació d’aigua, entre altres.

A més, el municipi ha implementat prohibicions en altres àrees com la neteja de pols en l’aire, l’ús de dutxes a les platges i l’ompliment de fonts ornamentals, amb algunes excepcions com els refugis de fauna en perill d’extinció.

“Tot i que ara posem en marxa aquest pla, moltes mesures les hem estat seguint de facto, explica el regidor de Medi Ambient, Jordi Gonzàlez. “També comptem amb l’Ordenança Municipal de la Sequera i la Comissió, eines per avançar cap a un ús responsable de l’aigua al poble”, recorda el regidor.

“Reduir els consums està en mans de tota la ciutadania, així com de les persones que ens visiten. Per això demano la implicació de tots i totes i consciència davant la situació d’emergència que vivim com a poble i societat”, explica l’alcaldessa, Maite Selva. I és que des del consistori admeten que “a Begur i Esclanyà, cal reduir el consum daigua”. Mentre que el límit establert per la Generalitat en estat d’emergència per sequera és de 200 litres per habitant al dia, el consum del mes de desembre a Begur va situar-se en 495 litres per habitant i dia, segons les empreses subministradores. Representa un repunt del consum, que va baixar fins als 313 litres a l’agost. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Bisbal plora la mort de Maria Dolors Figueras i Bruguera

Tot l’equip de Ràdio Capital ens sumem a les mostres de condol i enviem tot el suport a la periodista i col·laboradora del mitjà, Anna Salvadó, filla de la Dolors.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -