19.3 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Denuncien la mort d’una dona gran després de set hores d’espera a Urgències de Palamós

L'hospital admet que van fallar els circuits interns i que el temps d'espera va ser "superior al normal". La família denuncia que va estar "abandonada com un gos"

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Una família denuncia la mort de la seva mare, de 84 anys, a l‘hospital de Palamós, mentre esperava durant més de set hores a Urgències. Va passar el 15 de novembre a la tarda i els familiars de la dona critiquen que, en aquesta estona, van sentir que estava abandonada com un gos”. L’hospital confirma els fets i reconeix que estan “revisant el circuit intern per tal que no es tornin a produir situacions com aquesta”.

La família de Lluïsa Soteras va decidir explicar el cas a les xarxes socials, i en declaracions a Ràdio Capital han assegurat que preveuen seguir la via judicial en aquest cas perquè volen “evitar que això torni a passar”.

La senyora Soteras va entrar a l’hospital de Palamós, a Urgències, el dia 15 de novembre cap al migdia. Venia d’una residència de Palafrugell i necessitava atenció urgent per un còlic i vòmits. En el triatge que es fa quan un pacient entra a Urgències, se la va situar al nivell tres, que determina “nivell urgent amb necessitat de múltiples exploracions i estabilitat fisiològica”.

Maria Rosa Vera, filla de la Lluïsa, assegura que, en les set hores que van estar esperant en un box, ella va anar a preguntar moltes vegades quan passaria el doctor. “La meva mare em va dir que necessitava un medicament pel cor. Vaig anar a preguntar i em van dir que el doctor la hi donaria. La tercera vegada, vaig anar a preguntar si li podien donar una mica d’aigua”. Va ser en aquell moment quan va morir.

L’hospital de Palamós explica, en un comunicat emès a Ràdio Capital, que en aquell moment hi havia “una situació de màxima afluència de pacients, i hi havia més pacients amb el mateix nivell d’urgència. Això va comportar que el temps d’espera fos superior al normal”.

L’hospital accepta en el comunicat que, “una vegada revisat el procés mèdic, i conegut el desenllaç, som coneixedors que durant les hores que la pacient va estar al box, hagués estat convenient fer una reavaluació mèdica per a comprovar el nivell d’urgència de la pacient”.

El Director d’Urgències es va reunir amb la família per donar-los explicacions. La Maria Rosa assegura que “l’explicació no ens valia. Volíem saber per què durant set hores va estar abandonada com un gos”.

Pensen seguir la via judicial per denunciar la situació. Estan posant-se en contacte amb advocats. “On puguem arribar, arribarem. No servirà per ella, però que serveixi pels altres”.

Cap portaveu de l’hospital de Palamós ha volgut fer declaracions i s’han limitat a traslladar un comunicat a aquest mitjà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Malestar a Calonge pel sistema de recollida de residus

L’any 2019, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va començar a implantar un nou sistema de recollida de residus,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -