19.3 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

La depuradora de Palamós rebrà 17M € del Pla de gestió de l’aigua de la Generalitat

S’invertiran 12.128.000 euros l'ampliació i remodelació de l'estació de la depuradora palamosina, i 5.208.000 euros al desdoblament de l'emissari terrestre i submarí.

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Govern de la Generalitat ha aprovat el nou Pla de gestió de l’aigua de les conques internes del país, el qual preveu un total de 17 milions d’euros d’inversió relacionats amb la depuradora d’aigües residuals de Palamós. La depuradora palamosina rebrà 12.128.000 euros per a l’ampliació i remodelació de l’estació. A banda, hi ha 5.208.000 euros consignats pel desdoblament de l’emissari terrestre i submarí.

El nou Pla triplica la inversió respecte a l’anterior i inclou un pressupost superior als 2.400 milions d’euros fins a l’any 2027 en total. Les inversions del Pla es destinen a la millora de l’eficiència i l’augment de la producció d’aigua per resoldre el dèficit existent i no dependre exclusivament de les pluges. A més, s’assegurarà la qualitat dels recursos a través de la incorporació d’eines com la regeneració i també la dessalinització.

Patrícia Plaja, portaveu del Govern de la Generalitat, comenta a Ràdio Palamós que el pla pretén assegurar la resiliència a fenòmens climàtics extrems cada vegada més freqüents, com són les sequeres o les inundacions.

Les últimes pluges han suposat un bàlsam per a camps i boscos, però no solucionen la sequera que estem patint. En tot cas permetria una treva abans d’entrar als mesos d’estiu com explica Samuel Reyes, director de l’Agència Catalana de l’Aigua.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Malestar a Calonge pel sistema de recollida de residus

L’any 2019, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va començar a implantar un nou sistema de recollida de residus,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -