7.3 C
Pals
Divendres, 23 febrer 2024
- Publicitat -

Desè aniversari del FIMAG: 70 sessions de màgia a Torroella de Montgrí

El primer cap de setmana de juny Torroella de Montgrí es torna a omplir de màgia amb FIMAG, el festival de referència del sector.

Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El primer cap de setmana de juny Torroella de Montgrí es torna a omplir de màgia amb FIMAG, el festival de referència del sector. Més de setanta espectacles en una desena d’espais diferents, amb aforaments controlats i acotats. Els espectacles s’han agrupat en
quatre blocs principals per a una fàcil identificació per part del públic: Gran Màgia, Màgia 3 Estrelles, Màgia Singular i Màgia Popular. Totes les entrades son a la venda des d’avui. Martí Batlle, portaveu de FIMAG, ha explicat a Ràdio Capital que després que l’any passat s’hagués d’anul·lar, amb aquesta edició tenen “moltes ganes de màgia”.

En la vessant professional, FIMAG PRO fa un pas endavant com a trobada de referència entre professionals del sector i programadors, amb la 3a Fira de Programadors de Catalunya, en el marc de la qual es farà la presentació del primer Catàleg professional de Màgia de Catalunya.

La Fira és un aparador de la millor màgia i dels millors espectacles apareguts cada temporada i és alhora una oportunitat per als programadors responsables d’activitats d’ajuntaments, auditoris, teatres i altres equipaments públics i privats per a conèixer de
primera mà els mags i els seus darrers espectacles. A mode de mercat d’espectacles, els inscrits podran visualitzat, en una sola jornada, els fragments més destacats d’una quinzena d’espectacles seleccionats. Aquest any, la Fira presentarà el primer Catàleg professional de màgia de Catalunya, elaborat per encàrrec directe de la Diputació de
Girona, que inclou quasi un centenar de propostes en cartell aquest 2021. Una eina de consulta virtual des d’on visualitzar la diversitat i vitalitat del sector. Enguany la Fira es celebrarà a l’Auditori Teatre Espai Ter i es podrà seguir presencialment o per streaming.

La Gran Màgia, l’aparador més espectacular
Constitueixen aquest bloc els tres espectacles programats a l’auditori de l’Espai Ter. La Gran Màgia inclou els espectacles Canalla e irreverente d’Álex Navarro, Don’t Blink de G Alexander i la Gran Gala Internacional, amb participació de cinc mags de ressò internacional. La Gran Gala Internacional (Dissabte 5 de juny, 17:30h i 21:30h) serà un any més l’espectacle més impactant de FIMAG. Enguany hi actuaran Raúl Alegría amb un número on fusiona màgia, teatre i tecnologia làser; el belga Sebastién Déthise amb un número còmic amb la seva inseparable ànega Alyson; el jove Sergi Armentano, amb Rubiks Act, número guanyador del Premi Nacional de Màgia 2019; la francesa Léa Kyle, amb el número de quick change amb el qual competirà als premis FISM d’enguany; i Raül Black, amb espectaculars efectes de grans il·lusions emmarcat en el món dels vampirs. Álex Navarro presenta l’espectacle Canalla e irreverente (Divendres 4 de juny, 21:30h), el seu espectacle més àcid i millennial de la seva carrera on la participació, el risc i l’humor al més pur estil stand up comedy no són més que una part del xou. Cinc temporades ininterrompudes d’èxit a la cartellera de Madrid. G Alexander, un dels mags més sorprenents a la Gran Gala de l’últim FIMAG presenta enguany el seu nou espectacle Don’t Blink. Un xou fresc i sorprenent d’un jove mag valencià que està actuant arreu del món, que ha triomfat al prestigiós programa Le Plus Grand Cabaret du Monde i que va obtenir el segon premi al concurs Pura Magia.

La màgia 3 Estrelles, la qualitat del mig format

L’escenari del Cine Petit acull els espectacles de mig format, espectacles pensats per a espais tancats en teatres de dimensions més petites. Sota aquest epígraf es presenten els espectacles Nocturna de Gonzalo Albiñana i Enchantée de la maga Melanie. Gonzalo Albiñana és un mag que no ha parat mai de buscar paranys òptics amb l’ajuda de les ombres, els núvols, la lluna, la màgia i l’humor. Premi Nacional de Màgia de Saló 2019.
Melanie reivindica el paper de la dona com a protagonista dels seus propis espectacles de màgia. A Enchantée combina màgia, música, comèdia, participació i grans il·lusions. Actualment és professora de l’Escola de Màgia del Mag Lari.

La màgia Singular, l’atracció de la proximitat
La màgia de prop és un dels camps més difícils de trobar en les programacions de màgia. A FIMAG sempre s’ha programat en espais tant singulars com la Fundació Mascort o la Fundació Vila Casas. Enguany també a La Sala o el Cine Petit.

En aquest bloc FIMAG’21 programa l’espectacle d’hipnosi i mentalisme #Mentalíntimo d’Adolfo Masyebra; el de cartomàgia Triunfo de Josep Vidal; el de màgia de prop Detalls de Sergi Armentano; el d’il·lusionisme i boles d’esponja Sin sentido consentido de Xulio
Merino; i el de manipulació Magia en juego de Javi Rufo.

La màgia popular, màgia per a tothom
Els espectacles més familiars i populars de FIMAG s’adapten aquest any al context actual i s’han programat en espais on es pugui controlar l’aforament i aplicar les distàncies de seguretat vigents.

Els espectacles d’aquest bloc s’han programat en espais com el Cinema Montgrí, el Pati Fimag (Museu de la Mediterrània) i el Convent dels Agustins. Màgia infantil amb Cliff the Magician; berenar familiar amb Isaac Trias; Màgia còmica de carrer amb Pau Segalés; mentalisme amb David Baró; i multidisciplinar amb Estefanía. No faltaran els tallers de màgia enguany a càrrec de Melanie i Cristina.

Els aforaments de tots els recintes s’han acotat al 50% que marca la
normativa anticovid decretada pel Procicat. El preu de les entrades és d’entre 24€ i 6€ per als espectacles del bloc “Gran Màgia”; 10€ pel bloc “Màgia 3 Estrelles”; 3€ en el bloc de “Màgia Solidària”; i 1€ pel de “Màgia Popular”. El festival FIMAG recomana retirar les entrades per a qualsevol dels espectacles del festival amb la suficient antelació per esquivar possibles problemes d’aforament.
Totes les entrades s’han d’adquirir a través del web www.fimag.cat

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Policia Nacional deté 5 persones al Baix Empordà com a responsables de 3 plantacions de marihuana

Els detinguts cultivaven la droga en domicilis particulars i van defraudar més de 75.000 euros en energia elèctrica.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -